ANNONCE. Denne opskrift på kartoffelboller med hvedekerner indeholder reklame for Valsemøllen.
Jeg kan simpelthen blive så træls over nybagte boller, der bliver tørre allerede nogen få timer efter bagning. Øv! Jeg føler mig snydt, og mit arbejde spildt.
Men her er der altså garanti for saftige, bløde boller. Jeg har bagt kartoffelboller bagt med kærnemælk og knækkede hvedekerner.
Saftige boller med kartofler og kærnemælk
Kartofler og kærnemælk holder bollerne saftige i længere tid, og hvedekernerne giver noget at tygge på. Dejen er umådelig våd at arbejde med, men det sikrer også saftigheden. Så glæd dig over, at du ikke får dej-fedtede fingre, men i stedet kan væbne dig med et par dejkroge til elpiskeren, når dejen skal æltes igennem.
Når dejen er hævet op, så er den blød, fluffy og ikke mindst klistret! Nemmeste måde at forme bollerne på er, at tage en sauceske og en spiseske. Skovl dejen op i sauceskeen og brug spiseskeen til at assistere dejen fra sauceske over på bagepladen.
Det er nemmere end det lyder!
Kerneboller med kartofler i samarbejde med Valsemøllen
Valsemøllen har stort fokus på dansk mel, hvilket jeg går stærkt ind for! Jeg går meget op i, hvor mine fødevarer kommer fra – også mit mel. Kvaliteten af dansk mel kan dog være en udfordring på grund af de få solskinstimer herhjemme, men jeg ved, at Valsemøllen og deres laboranter har helt styr på kvaliteten, så vi forbruger kan få et godt, dansk produkt, der giver lækkert bagværk.
I denne opskrift er der både brugt knækkede hvedekerner, hvid fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel – alt sammen dansk produceret.
Find opskriften på kartoffelboller her:
Du kan sagtens blande flere slags frø og kerner i dejen, hvis du synes.
TIP! Har du rester af kogte kartofler, så kan du sagtens rive dem og bruge dem i dejen. Hvis ikke du har rester, så følger du bare opskriften som den er.
Saftige kartoffelboller med hvedekerner
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 2 dl kærnemælk
- 1 æg
- 400 g skrællede kartofler
- 150 g knækkede hvedekerner
- 200 g hvid fuldkornshvedemel
- 400 g dansk hvedemel
- 8 g salt
SÅDAN GØR DU
- Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
- Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
- Opløs gær i vand og kærnemælk.
- Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
- Vej mel og salt af og bland det i de våde ingredienser.
- Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget meget våd.
- Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader og gør to bageplader klar med bagepapir.
- Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
- Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.
Skriv et svar