• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Kartoffelsalat med rabarber og dild

En fyldig og smagfuld opskrift på kartoffelsalat med bagte rabarber til forsommeren, når rabarberne står flot og de nye kartofler begynder at dukke op i butikkerne.

Kartoffelsalat med dild og bagte rabarber - opskrift

Søgte du efter en mere klassisk kartoffelsalat? Så tjek denne opskrift på klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg ud!

Jeg vil dog alligevel forsøge at overbevise dig om, at denne kartoffelsalat med små nye kartofler og bagte rabarber er mindst lige så skøn!

Fyldig salat med bagte rabarber

Nye kartofler er uden tvivl fantastiske i sig selv. Men sammen med bagte rabarber, den karakteristiske dildsmag, fedmen og mætheden fra lima bønnerne (butter beans) får du et komplet, mættende og smagfuldt vegetarisk måltid. Men server den også gerne som tilbehør til grilmad.

Rabarber er en grøntsag. Det overraskede mig en faktisk del dengang jeg fandt ud af det. Rabarber er noget man i min (tidligere) verden bruge i det søde køkken – til en kold rabarbersuppe med vaniljeis eller rabarberkage.

Men de kan altså også noget i det salte køkken. Det er denne kartoffelsalat med bagte rabarber og dild et lækkert eksempel på! Her giver rabarberen både sødme, syre og karakter til en skøn, men ellers ret mild kartoffelsalat.

Den giver kant!

Så lad os omfavne rabarbernes mange muligheder, og nyde dem mens de er her!

Mættende salat med limabønner - opskrift på forårssalat

At spise efter årstiden

Lige nu er rabarberne er i deres højsæson, og de nye danske kartofler er også lige på trapperne. Og at spise efter årstiden gør mig virkelig glad!

Jeg forsøger at spise efter årstiden så vidt det er muligt, da det betyder, at jeg året rundt har oplevelsen af, at spise mine yndlingsråvarer. Mine yndlingsråvarer har det nemlig med at skifte sammen med sæsonen.

Lige nu har jeg netop lyst til at erklære rabarber og nye kartofler som mine yndlingsråvarer – fordi de er forårets og den tidlige sommers mest smagfulde og karakteristiske grøntsager.

Jeg nyder tiden hvor de er i sæson til fulde, får stillet mit sult efter dem, og er herefter modtagelig for de nye sæsoners karakteristiske smage.

Og det er lige præcis dét, som er så smukt ved at spise efter årstiden!

Det giver mulighed for at nyde og sætte pris på de friske, sunde og smagfulde råvarer mens de er aller bedst.

Sommersalat med kartofler og rabarber

Opskrift på kartoffelsalat med rabarber:

Spis kartoffelsalaten som et komplet vegetarisk måltid eller som et mættende tilbehør (i så fald kan du overveje at udelade lima bønner – men de smager skønt, så overvej at støve dem op alligevel)

Kartoffelsalat med rabarber og dild - opskrift på grøn kartoffelsalat
Udskriv Pin

Kartoffelsalat med bagte rabarber og dild

Opskriften rækker til 2 personer som hovedmåltid eller 4 personer som tilbehør. 
Antal 2 personer

Ingredienser

Bagte rabarber

  • 175 g rabarber (ca. 3 stængler)
  • 20 g sukker

Kartoffelsalat

  • 400 g nye, kogte kartofler
  • 230 g kogte lima bønner (kan købes i større supermarkeder)
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • 1 potte dild
  • 3 spsk ristede solsikkekerner

Vinaigrette

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sød sennep
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker og vend dem med sukker. Bages ved 200 grader almindelig ovn i 15 minutter.
  • Kog kartoflerne i 10-12 minutter i rigeligt saltet vand og lad dem herefter trække i kogevandet indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle. 
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget let farve. 
  • Bland de afkølede kartofler, kogte lima bønner, salatblade og fordel de bagte rabarber ovenpå og drys med plukket dild og de ristede solsikkekerner.
  • Rør dressingen sammen (honning og sennep skal være rørt helt ud) og smag til med salt og peber. 
Kartoffelsalat med rabarber og dild - opskrift på grøn kartoffelsalat

Se også:

Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber
Spidskålssalat med kirsebær og feta
Jordskokke-rødbedesuppe
Spidskålssalat med grillede nektariner
Previous Post: « Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Next Post: Tærte med ærter, ricotta og dild »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK