ANNONCE. Denne opskrift på kikærte-quiche med asparges indeholder reklame for Valsemøllen.
Æggefri frittata baseret på kikærter
Quiche og frittata er vist henholdsvis den franske og italienske udgave af en bagt æggekage – men hvor quichen adskiller sig ved at være bagt i en sprød tærtebund.
Denne kikærte-quiche er ikke lavet i tærtebund, men kikærterne gør at skorpen bliver til den sprøde side – så den har lidt af den samme sprødhed som en quiche har, selvom den mere af koncept nok er tættere på en frittata.
Vegansk quiche i samarbejde med Valsemøllen Green Life
Opskriften er udviklet i samarbejde med Valsemøllen Green Life og deres kødfri fars, som har vist sig ekstremt alsidig i brug! Sidst lavede jeg den her vidunderlige kikærte-socca med karry.
Valsemøllens grundopskrift bag på posen angiver at indholdet røres op med æg og vand for at få en formbar fars – men jeg ville gerne lave en vegansk opskrift – altså æggefri.
Farsen er baseret på kikærter og kartofler og indeholder ikke nogen animalske produkter som udgangspunkt – jeg skippede derfor æggene og rørte kun farsen op med vand, foruden nogle hakkede urter og asparges.
Opskrift på kikærte-quiche med asparges her:
I denne omgang har jeg lavet en forårs-quiche, men som sæsonerne skifter kan opskriftens grøntsager bare skiftes ud med den nye sæsons råvarer.
Kikærte-quiche med forårsgrønt
Ingredienser
- 1 pose kødfri fars, mildt krydret, fra Valsemøllen Green Life
- 2,5 dl vand
- 100 g spinat
- 0,25 dl vand
- 7 grønne asparges
- 4 forårsløg
- 0,5 rødløg
- 2 spsk olivenolie
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Blancher spinaten i 0,25 dl vand på en varm pande til spinaten er faldet sammen. Lad det køle og pres så meget vand ud af spinaten som muligt. Hak det groft.
- Hak rødløget fint, og snit forårsløg og asparges.
- Rør posens indhold med vand og grøntsagerne.
- Pres massen ud i en form der måler ca. 18x18 cm og smør den med olivenolie.
- Bages i 30 minutter.
- Spises lun med salat til.
Skriv et svar