• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Kikærte-quiche med asparges

ANNONCE. Denne opskrift på kikærte-quiche med asparges indeholder reklame for Valsemøllen.

vegansk frittata eller quiche baseret på kikærter

Æggefri frittata baseret på kikærter

Quiche og frittata er vist henholdsvis den franske og italienske udgave af en  bagt æggekage – men hvor quichen adskiller sig ved at være bagt i en sprød tærtebund.

Denne kikærte-quiche er ikke lavet i tærtebund, men kikærterne gør at skorpen bliver til den sprøde side – så den har lidt af den samme sprødhed som en quiche har, selvom den mere af koncept nok er tættere på en frittata. 

kikærte-quiche eller frittata med asparges - æggefri opskrift

Vegansk quiche i samarbejde med Valsemøllen Green Life

Opskriften er udviklet i samarbejde med Valsemøllen Green Life og deres kødfri fars, som har vist sig ekstremt alsidig i brug! Sidst lavede jeg den her vidunderlige kikærte-socca med karry.

Valsemøllens grundopskrift bag på posen angiver at indholdet røres op med æg og vand for at få en formbar fars – men jeg ville gerne lave en vegansk opskrift – altså æggefri. 

Farsen er baseret på kikærter og kartofler og indeholder ikke nogen animalske produkter som udgangspunkt – jeg skippede derfor æggene og rørte kun farsen op med vand, foruden nogle hakkede urter og asparges. 

Opskrift med kødfri fars - plantefars

Opskrift på kikærte-quiche med asparges her:

I denne omgang har jeg lavet en forårs-quiche, men som sæsonerne skifter kan opskriftens grøntsager bare skiftes ud med den nye sæsons råvarer. 

Kikærte-fritatta eller kikærte-quiche med asparges og forårsløg - æggefri opskrift
Udskriv Pin

Kikærte-quiche med forårsgrønt

En vegansk udgave af quiche eller fritatta med forårets grøntsager. 
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose kødfri fars, mildt krydret, fra Valsemøllen Green Life
  • 2,5 dl vand
  • 100 g spinat
  • 0,25 dl vand
  • 7 grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 0,5 rødløg
  • 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Blancher spinaten i 0,25 dl vand på en varm pande til spinaten er faldet sammen. Lad det køle og pres så meget vand ud af spinaten som muligt. Hak det groft. 
  • Hak rødløget fint, og snit forårsløg og asparges.
  • Rør posens indhold med vand og grøntsagerne. 
  • Pres massen ud i en form der måler ca. 18x18 cm og smør den med olivenolie. 
  • Bages i 30 minutter. 
  • Spises lun med salat til. 

kikærte-quiche med asparges, forårsløg og spinat - vegetarisk opskrift

Se også:

Madpakkeboller ala rugbrød
Rabarberkompot
Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat
Previous Post: « Ricotta dip med vilde urter
Next Post: Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK