• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich

Denne lækre, cremede kikærtesalat med forårsgrønt har revolutioneret min madpakke! Den er fantastisk i enhver sandwich – eksempelvis i en rugbrødssandwich til at have med i madpakken. Og så er den hammer nemt at lave!

Scroll længere ned for at finde opskriften på denne kikærtesalat med radiser og persille, og prøv den i din madpakke i morgen!

Rugbrødssanswich med kikærtesalat - opskrift på vegetarisk madpakke

Vegetarisk rugbrødsandwich med kikærter

Efter jeg tog beslutningen om at skære gevaldigt ned på kødet, så var madpakken i begyndelsen lidt af en udfordring. Førhen bestod den jo ofte bare et par hurtige rugbrødmadder med kødpålæg. Nemt og hurtigt.

Men nu hvor jeg kalder mig selv flexitar, og kød er mere undtagelsen end reglen, så må jeg finde på noget andet at komme på mit rugbrød.

Heldigvis, så kan det sagtens være lige så hurtig og nemt at smøre en vegetarisk madpakke. Det kan endda være mere smagfuldt og ikke mindst sundere. Se bare den her vegetariske sandwich med en cremet kikærtesalat!

Salat med kikærter og radiser - opskrift på cremet salat til sandwich eller madpakke

Cremet kikærtesalat med radiser

Kikærtesalaten kan bikses sammen på ingen tid, og er et pivlækkert bud på vegetarisk pålæg. Den består af kogte kikærter, hvor jeg har knust de fleste af dem med en gaffel, men også ladt nogle være hele så salaten stadig har lidt tekstur.

Den er vendt med creme fraiche 9% og smagt til med lidt sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber. I anledningen af foråret har jeg desuden blandet fintsnittet forårsløg, radiser og hakket persille i. Lad dig endelig inspirere af årstidens udvalg af krydderurter når du rører salaten sammen.

Opskrift på kikærtesalat her:

Herunder finder du opskriften på min kikærtesalat. Portionen rækker til 3-4 sandwiches – scroll længere ned for at finde opskriften på rugbrødssandwichen hvor kikærtesalaten indgår.

Udskriv Pin

Cremet kikærtesalat

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kogte kikærter
  • 6 radiser
  • 2-3 forårsløg
  • 2 spsk finthakket persille eller andre krydderurter
  • 3 store spsk creme fraiche 9% eller ymer
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk sennep
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Dræn kikærterne og fjern hinden fra kikærterne (ligesom at smutte mandler)
  • Knus 2/3 af kikærterne med en gaffel eller med fingrene og bland de resterende 1/3 hele kikærter i. 
  • Snit radiser og forårsløg fint og vend dem med kikærterne. 
  • Bland creme fraiche, citronsaft, sennep og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kikærterne og smag til igen. 
  • Opbevares i en lukket beholder på køl, hvor det kan holde sig nogle dage. 

Herunder får du desuden lige min opskrift på den færdige rugbrødssandwich. Det er selvfølgelig blot et forslag, og du kan justere ingredienserne lige som du har lyst til.

I denne omgang indeholdte den foruden kikærtesalat også blandede salatblade, agurk og lidt ekstra radiser. Syltede rødløg vil også gøre sig godt i sandwichen.

Rugbrødssanswich med kikærtesalat - opskrift på vegetarisk madpakke
Udskriv Pin

Rugbrødssandwich med kikærtesalat

Lækker vegetariske sandwich med cremet kikærtesalat til madpakken eller frokostbordet. 
Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 rundtenom rugbrød
  • 1 håndfuld salatblade eller spinat
  • 3 tsk kikærtesalat (se opskriften ovenfor)
  • skriver af agurk og radise
  • evt. smør til brødet

SÅDAN GØR DU

  • Læg salat, agurk og radiser på brødet og fordel kikærtesalaten herpå. Læg mere salat ovenpå og herefter den anden skive rugbrød. 

Noter

Gør rugbrødssandwichen endnu mere lækker ved at stege rugbrødsskiverne let sprød i lidt olivenolie på panden.
Rugbrød med kikærtesalat - opskrift på vegetarisk pålæg

Se også:

Råsyltet blomkålssalat med æble og hasselnødder
Tærte med ærter, ricotta og dild
Spidskålssalat med kirsebær og feta
Gulerodsrisotto
Previous Post: « Kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat
Next Post: Saftige kartoffelboller med hvedekerner »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK