Danskerne spiser generelt ALT for lidt fisk! En løsning, som jeg selv har taget til mig, er at spise mere fisk til frokost.
På en lang dag på UNI havde jeg selv taget rugbrød og grønt med men måtte købe pålæg i kantinen, da jeg ikke lige havde fået handlet ind dagen før. Der var tunsalat! Så jeg tog glad en spiseskefuld op på min tallerken sammen med et par skiver tomat. Til min store forargelse måtte jeg slippe 25 kr for en portion, der fyldte noget nær ingenting på min tallerken! Jeg følte mig en anelse snydt.
Derfor …
Derfor var jeg fast besluttet på, at jeg da helt sikkert selv skulle lave ordentlig portion tunsalat dagen efter på min fridag (selvstudie).
Og sådan blev denne herlige opskrift på klassisk tunsalat med dild og rødløg til. Den blev spist ovenpå en skive hjemmebagt mørkt rugbrød sammen med salat og radiser.
Aldrig har tunsalat smagt så godt, som efter førdagens hændelse, da opskriften giver langt mere (og bedre) tunsalat for pengene.
Tunsalat kan dog være en anelse besværlig at have med på madpakke. Jeg vil tage den med i en lille beholder for sig og først komme den på brødet i frokostpausen. Vi gider ikke smattede madpakker!
Klassisk tunsalat med dild og rødløg
Ingredienser
Tunsalat med dild og rødløg
- 1 dåse tun i vand
- 1 spsk 9% cremefraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep
- ½ finthakket rødløg
- ½ bundt hakket dild
- salt og peber
- radiser og dild til pynt
SÅDAN GØR DU
- Dræn vandet fra tunen og kom den over i en skål.
- Brug en gaffel til at skille kødet fra hinanden og rør det sammen med creme fraiche, salatmayonnaise, rødløg og dild.
- Smag til med sennep, citron, salt og peber.
- Lad din tunsalat trække 30 minutter på køl.
- Pynt med mere dild, rødløg og tyndtskårede radiser.
Skriv et svar