• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Klassisk tunsalat med rødløg og dild

Klassisk tunsalat med dild og rødløg

Danskerne spiser generelt ALT for lidt fisk! En løsning, som jeg selv har taget til mig, er at spise mere fisk til frokost.

På en lang dag på UNI havde jeg selv taget rugbrød og grønt med men måtte købe pålæg i kantinen, da jeg ikke lige havde fået handlet ind dagen før. Der var tunsalat! Så jeg tog glad en spiseskefuld op på min tallerken sammen med et par skiver tomat. Til min store forargelse måtte jeg slippe 25 kr for en portion, der fyldte noget nær ingenting på min tallerken! Jeg følte mig en anelse snydt.

Derfor …

Derfor var jeg fast besluttet på, at jeg da helt sikkert selv skulle lave ordentlig portion tunsalat dagen efter på min fridag (selvstudie).

Og sådan blev denne herlige opskrift på klassisk tunsalat med dild og rødløg til. Den blev spist ovenpå en skive hjemmebagt mørkt rugbrød sammen med salat og radiser.

Aldrig har tunsalat smagt så godt, som efter førdagens hændelse, da opskriften giver langt mere (og bedre) tunsalat for pengene.

Tunsalat kan dog være en anelse besværlig  at have med på madpakke. Jeg vil tage den med i en lille beholder for sig og først komme den på brødet i frokostpausen. Vi gider ikke smattede madpakker!

Rugbrødssandwich med klassisk tunsalat med dild og rødløg

Klassisk tunsalat med dild og rødløg
Udskriv Pin

Klassisk tunsalat med dild og rødløg

Antal 2 frokostanretninger

Ingredienser

Tunsalat med dild og rødløg

  • 1 dåse tun i vand
  • 1 spsk 9% cremefraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • ½ finthakket rødløg
  • ½ bundt hakket dild
  • salt og peber
  • radiser og dild til pynt

SÅDAN GØR DU

  • Dræn vandet fra tunen og kom den over i en skål.
  • Brug en gaffel til at skille kødet fra hinanden og rør det sammen med creme fraiche, salatmayonnaise, rødløg og dild.
  • Smag til med sennep, citron, salt og peber.
  • Lad din tunsalat trække 30 minutter på køl.
  • Pynt med mere dild, rødløg og tyndtskårede radiser.

Se også:

Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat
Tærte med ærter, ricotta og dild
Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater
Previous Post: « Mørkt rugbrød med surdej
Next Post: Rugbrødsboller med chokolade »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK