• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Knuste kartofler med Ravost og persille

Lækkert kartoffeltilbehør - sprøde knuste kartofler med ravost og persille

Sprøde knuste kartofler.

Med Ravost.

Hvorfor i al verden er jeg ikke blevet introduceret til Ravost noget før! Den er utrolig aromatisk og fyldig, men uden at den går hen og bliver stærk. Faktisk er den vidunderlig mild. Perfekt for sådan en som mig. Den er oppe og konkurrere på niveau med Vesterhavsosten om favoritost til madlavning. Men de to oste er ret forskellige, da Ravosten i modsætning til Vesterhavsosten ikke er en tør ost.

Ravosten gav en vidunderlig smag til disse knuste kartofler, som i sig selv er fuldstændig fantastiske.

Knuste kartofler er kogte kartofler, der har fået en tryk med en gaffel og bagt sprøde med olie i ovnen. De har en spændende grov struktur og er virkelig dekorative på tallerknen. De får mig lidt til at tænke på blomster?

Selvom kartoflerne egentlig tilberedes to gange, så er håndteringstiden virkelig begrænset. Så der er masser af tid til at hygge om måltidets øvrige elementer, men kartoflerne først koger og senere bages.

Prøv dem! Med eller uden Ravost – men helst med.

Udover at være et lækkert tilbehør til et stykke kød, så er de skønne som en lun kartoffelsalat med spæde spinatblade eller rucola, ristede græskarkerner og en sennepsvinaigrette.

Lækkert kartoffeltilbehør - sprøde knuste kartofler med ravost og persille
Udskriv Pin

Knuste kartofler med Ravost og persille

Knuste kartofler er et lækkert, sprødt tilbehør. Ravost giver dem lige en ekstra dimension. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser

  • 2-3 kartofler per person
  • Revet ravost
  • Koldpresset rapsolie
  • Groft salt

SÅDAN GØR DU

  • Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Lad skrællen sidde på. Kan eventuelt gøres i god tid i forvejen
  • Knus de kogte kartofler på en bageplade med en gaffel. De skal bare lige have et enkelt tryk eller to. 
  • Drisl med koldpresset rapsolie og salt. 
  • Bages sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft indtil kanterne er brune (ca. 15-20 minutter). 
  • 5 minutter før kartoflerne er færdige, drysses med revet ravost. 
  • Server med frisk persille. 

GemGem

GemGem

Se også:

Tomatsuppe med røde linser
Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt
Jordskokke-rødbedesuppe
Æblesirup (uden tilsat sukker)
Previous Post: « Grøn smoothie bowl med spinat og æble
Next Post: Små mysliboller med havre og tranebær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK