• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Knuste kartofler med Ravost og persille

Lækkert kartoffeltilbehør - sprøde knuste kartofler med ravost og persille

Sprøde knuste kartofler.

Med Ravost.

Hvorfor i al verden er jeg ikke blevet introduceret til Ravost noget før! Den er utrolig aromatisk og fyldig, men uden at den går hen og bliver stærk. Faktisk er den vidunderlig mild. Perfekt for sådan en som mig. Den er oppe og konkurrere på niveau med Vesterhavsosten om favoritost til madlavning. Men de to oste er ret forskellige, da Ravosten i modsætning til Vesterhavsosten ikke er en tør ost.

Ravosten gav en vidunderlig smag til disse knuste kartofler, som i sig selv er fuldstændig fantastiske.

Knuste kartofler er kogte kartofler, der har fået en tryk med en gaffel og bagt sprøde med olie i ovnen. De har en spændende grov struktur og er virkelig dekorative på tallerknen. De får mig lidt til at tænke på blomster?

Selvom kartoflerne egentlig tilberedes to gange, så er håndteringstiden virkelig begrænset. Så der er masser af tid til at hygge om måltidets øvrige elementer, men kartoflerne først koger og senere bages.

Prøv dem! Med eller uden Ravost – men helst med.

Udover at være et lækkert tilbehør til et stykke kød, så er de skønne som en lun kartoffelsalat med spæde spinatblade eller rucola, ristede græskarkerner og en sennepsvinaigrette.

Lækkert kartoffeltilbehør - sprøde knuste kartofler med ravost og persille
Udskriv Pin

Knuste kartofler med Ravost og persille

Knuste kartofler er et lækkert, sprødt tilbehør. Ravost giver dem lige en ekstra dimension. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser

  • 2-3 kartofler per person
  • Revet ravost
  • Koldpresset rapsolie
  • Groft salt

SÅDAN GØR DU

  • Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Lad skrællen sidde på. Kan eventuelt gøres i god tid i forvejen
  • Knus de kogte kartofler på en bageplade med en gaffel. De skal bare lige have et enkelt tryk eller to. 
  • Drisl med koldpresset rapsolie og salt. 
  • Bages sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft indtil kanterne er brune (ca. 15-20 minutter). 
  • 5 minutter før kartoflerne er færdige, drysses med revet ravost. 
  • Server med frisk persille. 

GemGem

GemGem

Se også:

Cæsarsalat med vesterhavsost
Jordskokke-rødbedesuppe
Kikærte-quiche med asparges
Spicy græskarburger - vegetarisk
Previous Post: « Grøn smoothie bowl med spinat og æble
Next Post: Små mysliboller med havre og tranebær »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primær Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

JULETID

Julekage med dadler, abrikoser, nødder og honning - opskrift
Alkoholsfri æble gløgg - opskrift
Opskrift på juleboller med kanel og kardemomme
bygalanoisette - en nordisk udgave a risalamande
Nordisk risengrød (perlebyggrød) med stegte æbler, løg og bacon (æbleflæsk)
Finskbrød med hasselnødder, perlesukker og tørret æble
Æbleskiver med æble og kærnemælk




Footer

  • Annonce ✨Konfektkage med massevis af tørret frugt, nødder og julekrydderier 😋 bundet sammen af en sej masse af honning og mel. Perfekt til at smovse løbende helt ind til jul 🤩Opskrift udviklet i samarbejde med @valsemollen 😍 #jul #julen2019  #konfekt #kage #julekage #dadler #nødder #opskrift #konfektkage #bageglæde #madglæde
  • Hvem skal have gløgg i weekenden?🙋‍♀️ #gløgg #jul #jul2019 #julehygge #julen2019 #gløggogæbleskiver #æblemost #alkoholfri #opskrift #hygge #juletid
  • Valnøddebrød. Med et godt lag smør, honning eller måske ost? 🤤⁠
.⁠
⁠
#bagværk #hjemmebag #bagetid #bageglad #madblogger #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic #grydebrød #brød #valnøddebrød #valnødder
  • Annonce ✨ Sprøde kartoffeldeller  med både almindelige kartofler og søde kartofler 🥔 med kålsalat med æble og edamamme 💚 Lige hvad jeg trænger til idag! Simpelt men lækkert 😋 Opskrift lavet i samarbejde med @valsemollengreenlife 💚🌿 #grønmad #spisefterårstiden #madisæson #kartoffeldeller #flexitar #vegetar #kål #kålsalat #kødfri #etgrønnerevalg #opskrift #madinspiration #aftensmad #deldinmad #madglæde
  • Hokkaido-suppe 🥣. Med Crunch af æble og forårsløg. Søg efter 'suppe' på bloggen for at finde opskrift på denne og andre cremede grøntsagssupper ☺️⁠
.⁠
⁠
#plantemad #madisæson #spisefterårstiden #flexitar #vegetar #vegetarisk #kødfri #plantebaseret #grønmad #etgrønnerevalg #deldinmad #nemmad #madblogger #opskrift #madinspiration #madglæde #suppe #suppetid #græskarsuppe #grøntsagssuppe #opskrift #feedfeed
  • Alle søndage burde starte sådan her 🤤 3x æble: æblepandekager med æblesmør og æblesirup 🍎⁠
.⁠
⁠
#pandekager #morgenmad #morgenmadsinspiration #æblepandekager #æblesmør #æblesirup #brunch #søndag #morgenbord #madblogger #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic
  • Den første juleweekend! Kan i mærke det? Jeg kan! 🎅🏻 Måske de første gæster er inviteret over til æbleskiver - og hvad er da mere ideelt end at servere hjertevarmende gløgg til?
.
Prøv eksempelvis den her æblegløgg - lavet på æblemost, appelsin og julekrydderier. Alkoholfri så både de små og dem i bil kan være med 🙌🏻
.
Opskrift ovre på bloggen!
.
#jul #gløgg #æblemost #æblegløgg #juleopskrift #juletid #alkoholfri #julemad #gløggogæbleskiver #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic #madblogger #christmas #christmaspunch #punch #jul2019 #glædeligjul

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Naturlig æblesirup uden tilsat sukker

Æblesirup (uden tilsat sukker)

Copyright © 2019 · WWW.ANJASULDRUP.DK

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Den er i ordenLæs mere