En forfriskende, kold rødbedesuppe med bær og hibiscus til morgenmad. Perfekt sammen med skyr!
Den deler muligvis til at dele vandene. Sådan er det ofte med rødbede.Og så endda til morgenmad! Men jeg kan nu meget godt lide den rødviolette knold med den lidt metalliske smag. Især sammen med bær og frugter, såsom æbler og blommer. Den kan et eller andet.
Kold rødbedesuppe med bær
Jeg er derfor ikke bleg for at bruge den i min morgenmad. Rødbede indgår blandt andet i min favoritsmoothie; skovbærsmoothie med rødbede. Men den her gang har jeg kastet mig ud i en kold rødbedesuppe med bær. Den er tyndere end smoothies, hvorfor jeg kalder den for ‘suppe’.
Den er forrygende sammen med en stor klat eller skyr eller græsk yoghurt, toppet med lidt knas. Et skønt bud på en lidt alternativ morgenmad. Enten til hverdag, men den vil også se super fin ud på et brunch bord anrettet i små glas. Eller sammen med en kugle vaniljeis i en dessert!
Jeg har altid en masse forskellige slags bær i fryseren – pt har jeg både solbær, ribs, hindbær, stikkelsbær og ikke mindst tonsvis af brombær! De ligger klar til de morgener, hvor havregrynene forvises til fordel for en smoothie. Eller som her, en bærsuppe med rødbede.
Brug kold frugtte i din smoothie og bærsuppe.
Et lille fif herfra, som vil revolutionere dine fremtidige bærsmoothies.
Lav en stærk kop rød frugtte, lad den køle ned, smid den i køleskabet natten over, og brug den i din smoothie eller bærsuppe. Teen giver et smagsboost af den anden verden, foruden et tilskud af anthocyaniner. Jeg bruger gerne enten hibiscuste eller hybente, da de både har vidunderlig rød farve og en dejlig syrlig smag.
Både hibscus og hyben giver også en vidunderlig varm te på kolde dage, og kan også sagtens blandes sammen.
Opskrift på kold bærsuppe med bær, hibiscus og skyr:
Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr
Ingredienser
Rødbedesuppe
- 75 g rå rødbede
- 75 g æble
- 100 g blandede bær (eksempelvis ribs, solbær, bromblær og hindbær)
- 2 dl kold hybente* (eller vand)
- 1 tsk honning
- 1 knsp vaniljepulver
Desuden
- 1/2 dl grovvalsede havregryn**
- 150 g skyr (per person)
SÅDAN GØR DU
- Dagen før brygges en kop hibiscus-te (ca. 2 dl). Lad denne køle af og stil den i køleskabet natten over.
- Skræl rødbeden og skær den og æblet i mindre stykker.
- Kom alle ingredienserne til rødbedesuppen i en blender og blend indtil den er helt glat og fin. Vil du have suppen tyndere kan du spæde op med lidt mere te eller vand.
- Rist havregrynene på en tør pande så de lige ristes let - så smager de af mere. Men pas på, de kan hurtigt brænde på.
- Fordel suppen i to skole, læg en klat skyr i hver og drys med ristede havregryn - eller gem halvdelen af rødbedesuppen i køleskabet til næste dag.
Noter
Skriv et svar