• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Koldhævede bygboller med mørk øl

Koldhævede bygboller med mørk øl og hasselnødder

De af jer, som følger med på instagram, har måske set, at jeg for nyligt fik en masse stenformalet øko mel hjem. Heriblandt både bygmel, valset byg og knækket byg, som ellers kan være svært  at opdrive uden at skulle betale en helt urimelig sum penge for det.

Byg er der desværre ikke tradition for at bruge til andet end øl, hvilket er synd, da byg har fantastisk god smag! En af mine forhenværende lektorer har desuden lovprist dens ernæringsmæssige fordele. Men den manglende tradition for at bage med byg hænger nok sammen med, at byggens bageegenskaber er ret ringe, men i kombination med en hvedemel, med god bagekvalitet, så kan man sagtens få fornuftigt brød ud af bygmel!

Til disse koldhævede bygboller har jeg brugt både knækket byg og bygmel i kombination med en mørk øl, honning og hasselnødder, som giver nogle boller med god kraftig smag. En lidt “tung” smag, som går umanerlig godt sammen med en god dansk honning eller smør.

Koldhævede bygboller med mørk øl og hasselnødder
Udskriv Pin

Koldhævede bygboller med mørk øl og hasselnødder

Disse bygboller har en god kraftig smag på grund af kombinationen af byg, mørk øl og hasselnødder. De smager umanerlig godt sammen med et lag smør, en skive ost eller en god dansk honning.
Antal 9 stk

Ingredienser

  • 125 g knækket byg
  • 2,5 dl mørk øl
  • 1 spsk honning
  • 15 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 200 g fuldkornsbygmel
  • 300 g hvedemel
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 6 g salt

SÅDAN GØR DU

  • Om morgenen sættes knækket byg i blød i øl og honning.
  • Om aftenen røres gær ud i vand og blandes med den iblødsatte byg.
  • Rør hasselnøddeflager, mel og salt i blandingen, dæk skålen til med husholdningsfilm og stil dejen på køl natten over. 
  • Morgenen efter sættes en bageplade i ovnen, som tændes på 225 grader C. Sæt et lille fad med vand i bunden af ovnen.  
  • Tag dejen ud af køleskabet og brug to skeer til at sætte 9 klatter dej på et bagepapir. 
  • Bag bollerne i 15 minutter. Tag herefter fadet med vand ud af ovnen og giv bygbollerne yderligere 5 minutter ved varmluft. 
  • Køles på rist. 

Se også:

Rugbrødsboller med chokolade
Koldhævede speltboller med æble
Sund gulerodskage med fuldkorn
Naanbrød - pandestegte fladbrød
Previous Post: « Råsyltet blomkålssalat med æble og hasselnødder
Next Post: Hjemmekærnet smør »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    4. februar 2020 at 16:26

    Hvor mange kalorier er der i?

    Svar
    • Anja Suldrup

      19. februar 2020 at 16:55

      Hej Charlotte
      Jeg regner aldrig i kalorier, så jeg er svar skyldig 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK