• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Koldhævede boller med øl

Hjemmebagt brød. Findes der noget bedre ?!? Der er vtiterligt ikke meget, der kan konkurrere med hjemmebagte boller om morgenen – særligt ikke de her koldhævede boller med øl med et lag smør og ost på

Koldhævede grahamsboller med mørk øl og æblesirup

Smagfulde grahamsboller med mørk øl og sirup

De her koldhævede boller med øl og æblesirup er et virkelig godt bud på hjemmebag til morgenmaden. De er lige til at gå til, ingen æltning, blot sammenrøring af dej som smækkes i køleskabet natten over.

Den mørke øl giver en skøn fyldig, rund smag og bidrager også med fin farve. Jeg valgte en porter.

Derudover kom jeg hørfrø i dejen, men flager af hasselnødder eller grofthakkede valnødder og er også et skønt bud. Æblesirup kan du lave selv ved at koge en ufiltreret æblemost ind, eller du kan bruge anden sirup eller honning.

Men æblesiruppen er virkelig nem at lave, så give den er skud – den kan også bruges ovenpå grød eller ost.
Koldhævede grahamsboller med mørk øl og æblesirup

Er du mere til spelt end til grahamsmel, så tjek de her koldhævede speltboller ud også.

Opskrift på koldhævede boller med øl her:

Koldhævede grahamsboller med mørk øl og æblesirup
Udskriv Pin

Koldhævede boller med øl

Antal 12 stk

Ingredienser

  • 2 spsk surdej eller 20g gær
  • 2 spsk æblesirup eller anden sirup/honning
  • 2,5 dl mørk øl f.eks. en porter
  • 3,5 dl vand
  • 200 g grahamsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 dl hørfrø
  • 1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

OM AFTENEN

  • Bland porter, vand og æblesirup. Rør surdej (eller gær) ud heri.
  • Rør hørfrø, grahamsmel og salt i.
  • Tilsæt hvedemel og rør til en klistret masse.
  • Dæk skålen til og sæt den på køl natten over.

OM MORGENEN

  • Tag dejen ud af køleskabet og vip den ud på et meldrysset bord. Lad den ligge og vågne i varmen en times tid.
  • Fold dejen ind over sig selv et par gange.
  • Del dejen i 12 stykker med en dejskraber og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvilke i 30 minutter. 
  • Tænd ovnen på 225 grader C og stil et lille fad med vand i bunden af ovnen.
  • Bag dine grahamsboller med mørk øl i 15 minutter. Tag herefter fadet med vandet ud og giv bollerne yderligere 5 minutter ved varmluft så skorpen bliver sprød. 

Noter

Prøv også at erstatte hørfrø med flager af hasselnødder eller grofthakkede valnødder. 

Se også:

Koldhævede speltboller med æble
Rugbrødsboller med chokolade
Foccacia med æble
Burgerboller - store og bløde
Previous Post: « Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat
Next Post: Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK