• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Koldhævede speltboller med æble

Annonce. Denne opskrift på koldhævede speltboller med æble indeholder reklame for Valsemøllen.

Koldhævede boller uden surdej - opskrift på speltboller

Koldhævede morgenboller

Når der skal nybagte boller på morgenbordet – så tyr jeg altid til de koldhævede af slagsen. Af den simple årsag – at det er nemt.

Det kræver ikke de store anstrengelser at tage en skål med en lækker, luftig dej ud af køleskabet, dele den i mindre stykker og bage dem.

Det er straks værre, hvis man skal starte helt fra begyndelsen af!

Afveje.

Blande.

Ælte.

Og med ét ligner køkkenet en blanding af et snelandskab og en krigszone – allerede før dagen for alvor er i gang…

Ventetid – se det er næsten det værste! Lige pludselig er klokken jo mange inden familien er fodret af og dagen for alvor kan gå i gang.

Koldhævede speltboller med æble og solsikkekerner - opskrift

Derfor – altid koldhævede boller.

Nemme grovboller med spelt og æble - koldhævet natten over

Speltboller med dansk mel fra Valsemøllen

Jeg har tidligere beskrevet min glæde over, at man kan finde dansk mel af høj kvalitet på hylderne. Og det gælder stadig!

Valsemøllen har et stort sortiment af dansk mel, hvor du blandt andet kan finde hvedemel, fuldkornspeltmelt (min favorit!), ølandshvede og hvid hvede fuldkornsmel – den sidste er genial til at snige fuldkorn ind i dit bagværk, men uden at det ligner og føles som groft brød – tjek bare min seneste opskrift på brioche burgerboller med fuldkorn.

I den her opskrift på koldhævede speltboller er der dansk over hele linjen – dansk hvedemel, dansk speltmel, dansk æble og dansk honning.

Nationalfølelse.

Brød med speltmel
  • koldhævet brød

Opskrift på koldhævede speltboller med æble og solsikkekerner

Smæk dejen sammen sidst på eftermiddagen, giv den lidt kærlighed, og sæt den på køl natten over. Næste morgen er bobler den af glæde – ligesom familien vil gøre, når de får serveret helt nybagte morgenboller!

Grove koldhævede brød med spelt og æble - opskrift på nemme boller
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Koldhævede speltboller med æble

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 12 timer
Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 tsk honning
  • 1 æble i små tern
  • 50 g solsikkekerner fra Valsemøllen
  • 300 g dansk fuldkornsspeltmel fra Valsemøllen
  • 300 g dansk hvedemel fra Valsemøllen
  • 6 g havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Rør gær og honning ud i vandet. Hæld solsikkekerner og æbletern heri.
  • Rør fuldkornsspeltmel og salt i. Rør hvedemel i.
  • Ælt dejen på en røremaskine eller med en elpisker med dejkroge i 10 minutter.
  • Fold dejen tre gange ind over sig selv, dæk skålen til med et klæde og lade den hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Fold dejen ind over sig selv igen. Gentag dette hver halve time 2-3 gange mere. Stil herefter dejen i køleskabet natten over.
  • Om morgenen sættes en bagesten i kold ovn og den fyres op på 250 grader.
  • Tag dejen ud af køleskabet, hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind oveer sig selv.
  • Del i 12 stykker og placer dem på to stykker bagepapir. Træk bagepapiret over på den brændvarme bagesten.
  • Bages i 12-14 minutter.
Grove koldhævede brød med spelt og æble - opskrift på nemme boller

Se også:

Gulerodsboller med kærnemælk og honning - bløde, luftige og saftige!
Vildgæret surdej - lavet med æbleskræller
Koldhævede bygboller med mørk øl
Saftige kartoffelboller med hvedekerner
Previous Post: « Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder
Next Post: Rødbedebøffer med feta »

Reader Interactions

Comments

  1. Martin Thorsager

    18. februar 2022 at 10:08

    Hej Anja

    Fantastisk opskrift. Har brugt den flere gange og den er sikker hver gang. Altid lækkert.

    Jeg har selv prøvet at erstatte æble med revne bolsjebeder med grahamsmel i stedet for speltmel og det giver en lidt grovere og sandwichagtig bolle. Stadig lækkert.

    Kan tilføje, at jeg efterhæver bollerne i ca. 20-30 min inden de kommer i ovnen.

    Tak for at inspirere min nyfundne bagelyst og hobby.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK