• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Koldskål med ymer og ristede havregryn – sommerens favoritdessert

Cremet koldskål med ymer, jordbær og ristede havregryn

Hvis du skulle vælge én dessert at spise hver dag i løbet af sommeren, hvilken ville du så vælge?

Mit valg ville klart være koldskål med sukkerristede havregryn og nyplukkede røde jordbær!

 

Hvorfor?

Fordi koldskål er så dejligt traditionelt dansk og bare emmer langt væk af sommer. Den er iskold, læskende og ligger let i maven, så man stadig kan klare et slag badminton eller kongespil i baghaven bagefter.

Den giver bare rigtig god mening som sommerdessert!

 

Få mere inspiration til sommermad her!

 

Koldskål med ymer

Ja du kan jo også lave den med tykmælk – hvilket giver et lige så skønt resultat! Men jeg kan nu godt lide den lidt tykkere og cremede konsistens, som den får, når man bruger ymer. Skyr vil helt sikkert give en endnu tykkere konsistens, men jeg tror nu den kommer til at mangle lidt af den fedme, som ymeren bringer med sig.

Derudover, så hører æg sig til i koldskål. De bringer noget luft og lethed ind i koldskålen, når æggene piskes op med sukker.

Jeg skolder blot mine æg, men vil du være 100% på den sikre side, så kan du bruge hele pasteurisede æg i stedet.

Cremet koldskål med ymer, jordbær og ristede havregryn
Udskriv Pin

Koldskål med ymer og ristede havregryn

Koldskål med ymer, ristede havregryn og jordbær - sommerens favoritdessert! 
Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål med ymer:

  • 1 l kærnemælk
  • 1 l ymer
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1-2 vaniljestænger - alt efter smag
  • nip salt

Ristede havregryn:

  • 50 g sukker
  • 2,5 dl grovvalsede havregryn

Desuden:

  • 8 jordbær skåret i kvarte

SÅDAN GØR DU

Koldskål med ymer:

  • Skold æggene. 
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Mas kornene ud i lidt af sukkeret. 
  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt med elpisker. 
  • Vend kærnemælk, ymer og salt i. 
  • Stil på køl indtil servering. 

Ristede havregryn:

  • Kom sukker på en pande og lad det smelte. 
  • Rør havregryn i og lad det riste indtil gylden.
  • Afkøles på et stykke bagepapir og opbevares i lufttæt beholder. 

Cremet koldskål med ymer, jordbær og ristede havregryn

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Spidskålssalat med kirsebær og feta
Tomattærte med ricotta og krydderurter
Råsyltet blomkålssalat med æble og hasselnødder
Previous Post: « Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon
Next Post: Rabarberkompot »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK