Annonce. Denne opskrift på konfektkage indeholder reklame for Valsemøllen.
Nu er det vist tide med at komme på banen med årets første konfekt! Og jeg har sådan glædet mig til at dele den her lækre sag af en konfektkage med jer!
Dens skønne smag af krydderier har vundet mit hjerte – nogle af de samme krydderier som du også finder i min græskarkage og den klassiske gulerodskage.
Julekage med nødder, tørret frugt og krydderier
Nødder, tørret frugt og spændende krydderier hører sig julemåneden til. Det må gerne være lidt tung og syndigt.
Og det er netop hvad denne julekage er! Faktisk så tung og lækker i smagen, at et lille stykke på størrelse med et stykke konfekt mætter smagsløgene.
Derfor er det også en kage, som du kan bage tidligt i december og gå og hapse af hele julemåneden igennem. Den kan fint holde sig i en tætsluttende beholder i et køligt rum eller øverst i køleskabet.
Konfektkage i samarbejde med Valsemøllen
Til at holde de mange nødder og tørret frugt sammen laves en klæbrig masse af honning, flormelis og lidt mel.
Jeg har brugt kagemel fra Valsemøllen i konfektkagen – selvom du kun skal bruge en forsvindende lille mængde mel i opskriften, så vil jeg alligevel anbefale dig at holde øje med Valsemøllens kagemel i butikkerne. Den er jo også helt eminent til de sprøde småkager som jo også skal bages i denne søde juletid!
Honning og flormelis smeltes sammen over vandbad og vendes sammen med krydderier og mel lige inden det skal vendes med nødder og frugten.
Det bliver hurtigt meget sejt at røre sammen, så find de store armmuskler frem og lidt tålmodighed – så skal det nok lykkes.
Den klæbrige masse trykkes godt ned i en bageform og bages herefter.
Opskrift på kage med nødder, dadler og abrikoser:
Om du vælger at bruge hele eller grofthakkede nødder er helt op til dig. De hele nødder giver en meget rustik og løsere konfektkage, mens hakkede nødder pakker sig tættere sammen i formen.
Du kan bruge lige de tørrede frugter du har lyst til, men jeg anbefaler at halvdelen af de tørrede frugter udgøres af dadler og abrikoser.
Konfektkage
Ingredienser
- 300 g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashews og/eller pekans)
- 300 g tørret frugt (dadler, abrikoser, tranebær og/eller rosiner)
- 100 g honning
- 100 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g kagemel fra Valsemøllen
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt muskat
- ¼ tsk stødt ingefær
- neutral olie til springformen
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
- Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
- Hak eventuelt nødderne groft (men behøves ikke nødvendigvis).
- Bland mel og krydderier.
- Smel honning, flormelis og vaniljesukker over vandbad.
- Vend frugt, nødder og mel heri. Det er en sej og klæbrig masse så det kan være en anelse besværligt.
- For bunden af en springform Ø20-24 cm med bagepapir og pensl både bund og sider med neutral olie.
- Pres massen ned i formen – brug hænderne, men pas på hvis sukkermassen stadig er varm.
- Bages i 30 minutter. Afkøles helt på rist og drysses med flormelis.
Skriv et svar