• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Konfektkage

Annonce. Denne opskrift på konfektkage indeholder reklame for Valsemøllen.

Julekage med dadler, abrikoser, nødder og honning - opskrift

Nu er det vist tide med at komme på banen med årets første konfekt! Og jeg har sådan glædet mig til at dele den her lækre sag af en konfektkage med jer!

Dens skønne smag af krydderier har vundet mit hjerte – nogle af de samme krydderier som du også finder i min græskarkage og den klassiske gulerodskage.

Julekage med nødder, tørret frugt og krydderier

Nødder, tørret frugt og spændende krydderier hører sig julemåneden til. Det må gerne være lidt tung og syndigt.

Og det er netop hvad denne julekage er! Faktisk så tung og lækker i smagen, at et lille stykke på størrelse med et stykke konfekt mætter smagsløgene.

Derfor er det også en kage, som du kan bage tidligt i december og gå og hapse af hele julemåneden igennem. Den kan fint holde sig i en tætsluttende beholder i et køligt rum eller øverst i køleskabet.

Opskrift på konfektkage med kanel, nødder og tørret frugt

Konfektkage i samarbejde med Valsemøllen

Til at holde de mange nødder og tørret frugt sammen laves en klæbrig masse af honning, flormelis og lidt mel.

Jeg har brugt kagemel fra Valsemøllen i konfektkagen – selvom du kun skal bruge en forsvindende lille mængde mel i opskriften, så vil jeg alligevel anbefale dig at holde øje med Valsemøllens kagemel i butikkerne. Den er jo også helt eminent til de sprøde småkager som jo også skal bages i denne søde juletid!

Honning og flormelis smeltes sammen over vandbad og vendes sammen med krydderier og mel lige inden det skal vendes med nødder og frugten.

Det bliver hurtigt meget sejt at røre sammen, så find de store armmuskler frem og lidt tålmodighed – så skal det nok lykkes.

Den klæbrige masse trykkes godt ned i en bageform og bages herefter.

Opskrift på kage med nødder, dadler og abrikoser:

Om du vælger at bruge hele eller grofthakkede nødder er helt op til dig. De hele nødder giver en meget rustik og løsere konfektkage, mens hakkede nødder pakker sig tættere sammen i formen.

Du kan bruge lige de tørrede frugter du har lyst til, men jeg anbefaler at halvdelen af de tørrede frugter udgøres af dadler og abrikoser.

Konfektkage - opskrift på lækker julekage med nødder og tørret frugt
Udskriv Pin

Konfektkage

En tung men lækker sag med nødder, tørret frugt, honning og kanel.
Antal 16 stykker

Ingredienser

  • 300 g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashews og/eller pekans)
  • 300 g tørret frugt (dadler, abrikoser, tranebær og/eller rosiner)
  • 100 g honning
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g kagemel fra Valsemøllen
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt muskat
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • neutral olie til springformen

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  • Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  • Hak eventuelt nødderne groft (men behøves ikke nødvendigvis).
  • Bland mel og krydderier.
  • Smel honning, flormelis og vaniljesukker over vandbad.
  • Vend frugt, nødder og mel heri. Det er en sej og klæbrig masse så det kan være en anelse besværligt.
  • For bunden af en springform Ø20-24 cm med bagepapir og pensl både bund og sider med neutral olie.
  • Pres massen ned i formen – brug hænderne, men pas på hvis sukkermassen stadig er varm.
  • Bages i 30 minutter. Afkøles helt på rist og drysses med flormelis.
Konfektkage - opskrift på lækker julekage med nødder og tørret frugt

Se også:

Nordisk risengrød med perlebyg og æbleflæsk
Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Sund gulerodskage med fuldkorn
Finskbrød with a twist
Previous Post: « Hvid gløgg med æblemost (alkolholfri)
Next Post: Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK