• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Laksehorn med spinat og flødeost

ANNONCE. Opskriften på laksehorn er udarbejdet i samarbejede med Finax.

Opskrift på laksehorn med spinat og flødeost - horn med laks

Vi kender alle sammen klassikeren.

Pølsehornet.

Et af de største snack-succeser! Meeen, klassikeren kunne nu godt trænge til lidt forandring og nytænkning. 

Jeg foretrækker i hvert fald den her udgave! Spinat-flødeost og røget laks rullet ind i en grov dej med fuldkornshvedemel og kerner. Lige til at have med i madpakken (hvilket jeg nyder godt af under specialearbejdet).

Laksehorn med spinat og flødeost i samarbejde med Finax

Opskriften her er udviklet i samarbejde med Finax. De har et lækkert sortiment af alverdens mel, men også forskellige frø og kerner. Jeg har i denne opskrift haft fingrene i flere af deres produkter; hvedemel, fuldkornshvedemel, hørfrø, sesam og min nye favorit; hampefrø.

Opskriften giver 8 stk., men for en mere håndgribelig størrelse for børnene kan der med fordel laves 12.

Laksehorn med flødeost
Udskriv Pin

Laksehorn med flødeost

Perfekte til madpakken. 
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 1 time 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

Dej

  • 15 g gær
  • 0,5 dl mælk
  • 0,25 dl olie
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk sesam
  • 1 spsk hampefrø
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Fyld

  • 8 skiver røget laks
  • 125 g flødeost
  • 25 g spinat
  • 25 g finthakket rødløg
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,25 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Rør gær ud i mælken og rør olie samt æg heri. 
  • Rør de øvrige ingredienser i, men hold lidt af hvedemelet tilbage. 
  • Dejen æltes og tilføres eventuelt mere mel efter behov.
  • Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
  • I mellemtiden blendes flødeost med spinat og citronsaft til en lysegrøn creme og smages til med friskkværnet peber. 
  • Rul dejen ud til en cirkel og del den i 8 trekanter. 
  • Placer en teskefuld flødeostcreme på den brede ende af trekanten sammen med et stykke røget laks.
  • Form nu til et horn ved at rulle fra den brede ende mod den spidse. Brug lidt vand til at få slippen til at klistre fast. 
  • Lad hornene efterhæve med et fugtigt klæde over sig i 20 minutter. 
  • Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Se også:

Sprøde mandelkager med marcipan og tranebær
Hjemmelavet Chai Latte - lav din egen Chai teblanding
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Konfektkage
Previous Post: « Jordskokke-rødbedesuppe
Next Post: Gammeldags fastelavnsboller »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK