ANNONCE. Opskriften på laksehorn er udarbejdet i samarbejede med Finax.
Vi kender alle sammen klassikeren.
Pølsehornet.
Et af de største snack-succeser! Meeen, klassikeren kunne nu godt trænge til lidt forandring og nytænkning.
Jeg foretrækker i hvert fald den her udgave! Spinat-flødeost og røget laks rullet ind i en grov dej med fuldkornshvedemel og kerner. Lige til at have med i madpakken (hvilket jeg nyder godt af under specialearbejdet).
Laksehorn med spinat og flødeost i samarbejde med Finax
Opskriften her er udviklet i samarbejde med Finax. De har et lækkert sortiment af alverdens mel, men også forskellige frø og kerner. Jeg har i denne opskrift haft fingrene i flere af deres produkter; hvedemel, fuldkornshvedemel, hørfrø, sesam og min nye favorit; hampefrø.
Opskriften giver 8 stk., men for en mere håndgribelig størrelse for børnene kan der med fordel laves 12.
Laksehorn med flødeost
Ingredienser
Dej
- 15 g gær
- 0,5 dl mælk
- 0,25 dl olie
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 1 spsk hørfrø
- 1 spsk sesam
- 1 spsk hampefrø
- 0,5 tsk salt
- 1 æg til pensling
Fyld
- 8 skiver røget laks
- 125 g flødeost
- 25 g spinat
- 25 g finthakket rødløg
- 1 tsk citronsaft
- 0,25 tsk friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Rør gær ud i mælken og rør olie samt æg heri.
- Rør de øvrige ingredienser i, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
- Dejen æltes og tilføres eventuelt mere mel efter behov.
- Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.
- I mellemtiden blendes flødeost med spinat og citronsaft til en lysegrøn creme og smages til med friskkværnet peber.
- Rul dejen ud til en cirkel og del den i 8 trekanter.
- Placer en teskefuld flødeostcreme på den brede ende af trekanten sammen med et stykke røget laks.
- Form nu til et horn ved at rulle fra den brede ende mod den spidse. Brug lidt vand til at få slippen til at klistre fast.
- Lad hornene efterhæve med et fugtigt klæde over sig i 20 minutter.
- Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Skriv et svar