• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Madpakkeboller ala rugbrød

Madpakkeboller, rugbrødboller perfekte til madpakken

Rugbrødsboller, rugboller, grove sandwhichbrød, grove madpakkebrød – jeg kunne give denne opskrift mange navne! Valget faldt nu en gang på madpakkebrød, da det er præcis denne funktion, som de kommer til at have de kommede dage. Idag er der nemlig opstart på de sidste kurser inden sommerferien, så igen skal der smøres madpakke hver morgen.

Efter at have startet en ny omgang surdej op (se min surdejsguide) var det planen, at jeg skulle bage et kernerugbrød, men så opstod idéen om, at lave nogle madpakkeboller med inspiration i kernerugbrødet i stedet. Jeg satte derfor kerner i blød og forberedte fordejen, præcis som jeg ville til et almindeligt rugbrød, men blandede den på andendagen op med hvid fuldkornshvedemel, for at give madpakkebrødene lidt mere luft.

Hvis ikke du har hørt om hvid fuldkornshvedemel før, så er det på tide, for det er et fantastisk produkt! Det er et 100% fuldkornsmel, men som er malet så fint, at melet næsten ligner almindelig hvedemel, dog en anelse mere gulligt. Du kan derfor bruge det til at bage lyse brød med, men uden at gå ned på fibre og vitaminer.

Du får 12 stykker madpakkebrød af fornuftig størrelse ud af denne portion – én enkelt vil være tilstrækkelig til min frokost sammen med gnavegrønt og frugt. Men størrelsen kan du jo justere efter behov, men husk i så fald at tilpasse bagetiden.

Udskriv

Madpakkebrød

Antal 12 stk.

Ingredienser

DAG 1

    Iblødsætning af kerner:

    • 3 dl knækkede rugkerner
    • 1,5 dl solsikkekerner
    • 1,5 dl hørfrø
    • 4 dl vand

    Fordej:

    • 2 dl surdej
    • 2 dl vand
    • 2 dl rugmel

    DAG 2

    • 2 dl vand
    • 1 dl rugmel
    • 3-4 dl hvid fuldkornshvedemel
    • 1 dl ruggryn eller havregryn, gerne grovvalset
    • 1 tsk havsalt

    SÅDAN GØR DU

    DAG 1

    • Bland rugkerner, solsikkekerner og hørfrø med vand i en skål, dæk til med låg eller husholdningsfilm.
    • Rør surdejen ud i vand i en skål og rør rugmel i. Dæk skål til med låg eller husholdningsfilm.
    • Stil de iblødsatte kerner og fordejen på køl i et døgns tid. Alternativt natten over udenfor køleskabet. 

    DAG 2

    • Rør fordejen og de iblødsatte kerner ud i vand.
    • Rør salt, ruggryn, rugmel og hvid fuldkornshvedemel i, men hold ca. en dl af fuldkornshvedemelet tilbage. 
    • Dæk skålen til og lad dejen hvile lunt en times tid. 
    • Drys halvdelen af den tilbageholdt fuldkornshvedemel ud på bordet, vip dejen ud herpå, drys resten af fuldkornshvedemelet udover og tryk dejen ud til en firkant, ca. 1,5-2 cm i højde. 
    • Læg bagepapir på 2 bradepander.
    • Del din dej på i 12 lige store firkanter og placér dem på bradepanderne. 
    • Læg fugtige viskestykker over dine ubagte madpakkebrød og lad dem hæve i en solbeskinnet vindueskarm eller et andet lunt sted i en time.
    • Bag madpakkebollerne ved 225 grader C i 20-25 minutter. 
    • Afkøles på rist.

    Se også:

    Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
    Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat
    Burgerboller - store og bløde
    Mørkt rugbrød med surdej
    Previous Post: « Guide: sådan laver du din egen surdej
    Next Post: Schweizisk bircher mysli (overnight oats) »

    Reader Interactions

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskriftsvurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Primary Sidebar

    Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

    Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

    Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

    Lær mere | Kontakt | Samarbejde

    • Email
    • Instagram
    • Pinterest




    Nyhedsbrev

    Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

    SOMMEROPSKRIFTER

    Græsk salat - opskrift på sommersalat
    Grillede rejer med melonsalat - opskrift
    Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
    Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
    Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
    Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
    Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
    Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




    Footer

    Instagram did not return a 200.

    Om Anja

    Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

    Lær mere...

    Populære opskrifter

    Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

    Rødbede Burger

    Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

    Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

    Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

    Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

    Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK