• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Naanbrød – pandestegte fladbrød

Naanbrød er virkelig blevet en ting herhjemme.

Fordi de er så nemme at lave og kan bruges til ALT. Jeg spiser dem gerne som fladbrød med fyld til både frokost og aften. Eller serverer dem penslet med smeltetsmør, hvidløg og krydderurter til hjertevarmende indiske gryderetter.

Pandestegte fladbrød - nem opskrift på naan brød

Indiske naanbrød – fladbrød med kærnemælk

Naan eller nan brød er et helt simpelt hvedebrød, der er et typisk tilbehør i det centralasiatiske køkken. Vi kender det nok særligt i forbindelse med det indiske køkken, hvor naan bruges til at skovle gryderetter op med med.

Jeg sidder og bliver helt sulten ved tanken om tikka masala eller butter chicken!

De varme krydderier i det indiske køkken er altid en vinder herhjemme og bruges flittigt (hvorfor det derfor er underligt, at jeg ikke har nogen opskrift gryderetter på bloggen !?!)

Det må jeg vist se at få rodet bod på.

Naanbrød laves af hvedemel, kærnemælk, salt og lidt gær. Her er det særligt det syrnede produkt, der får naan til at adskille sig fra andre fladbrød.

Serveringsforslag: Honningbagt sommergrønt på naan

Naanbrød - opskrift på nemme, pandestegte naan

Opskrift på nemme pandebrød her:

Opskriften giver 8 naanbrød på størrelse med en frokosttallerken – regn med at hver person spiser 2 stk. Vil du have pandebrødene større kan du lave 6 i stedet for 8.

Pandestegte fladbrød - nem opskrift på naan brød
Udskriv Pin

Naanbrød – pandestegte fladbrød

Forb. tid 29 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Hviletid 1 time
Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ tsk salt
  • 225 g hvedemel + 50 g til udrulning
  • olie til stegning
  • 1 tsk nigellafrø (kan udelades)

SÅDAN GØR DU

  • Opløs gæren i vand og kærnemælk.
  • Kom salt i.
  • Kom melet i lidt af gangen og ælt godt igennem.
  • Kom dejen i en skål med et fugtigt klæde over og lad den hæve lunt i 1 time.
  • Del dejen i 8 dele.
  • Rulles helt tyndt ud på et rigeligt meldrysset bord, så ikke de klistrer fast.
  • Drys med nigellafrø og pres dem ned i dejen.
  • Steges i en anelse olie til gylden, vendes og steges gylden på den anden side også.

Noter

Når serveret som tilbehør til gryderetter: smelt lidt smør på en pande sammen med et fed knust hvidløg og pensl det på brødene lige før servering. Drys med finthakket persille eller andre krydderurter. 

Se også:

Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat
Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede
Rødbede Burger
Koldhævede speltboller med æble
Previous Post: « Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Next Post: Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK