• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat

Nordisk surdejspizza / kartoffelpizzza

Surdejspizza. Den tanke lå og forstyrrede hele dagen igår på UNI. Noget jeg aldrig har prøvet før og derfor måtte det selvfølgelig prøves! Jeg tænkte på en grov pizzabund med grahamsmel bagt på surdej og med nordiske råvarer på toppen. Spinat og kartofler endte det med. Vidunderlig kombination viste det sig!

Pizzadejen var sprød, havde rigtig god smag og en vidunderlig farve takket være grahamsmelet.

Det er skønt at være igang med kurserne igen! En struktur i hverdagen gør mig virkelig godt og gør at jeg spiser, sover og får trænet som jeg skal. Har I andre det også sådan? Man kan så nemt synke ned i dovenskab når man går længere tid derhjemme. Sådan har jeg det i hvert fald, men jeg er nok også typen, som altid har brug for noget at tage mig til.

Kurserne byder også på nye udfordringer, især det ene; fødevarevidenskabsteori. Det er et helt andet tankesæt, der skal findes frem, når man skal diskuttere fødevarer i relation til forskellige etiske teorier. Men spændende at få vakt nogle slumrende tankebaner.

Nordisk surdejspizza / kartoffelpizzza
Udskriv Pin

Nordisk, grov surdejspizza med spinat og kartofler

Ingredienser

Grov pizzabund med surdej

  • 1 spsk surdej
  • 5 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • nip havsalt

Pizzafuld

  • revet ost
  • frisk spinat
  • kartofler tyndt skåret
  • koldpresset rapsolie
  • havsalt

SÅDAN GØR DU

Grov pizzabund med surdej

  • Rør surdej og gær ud i koldt vand og kom rapsolie i.
  • Rør de to typer mel i sammen med salt.
  • Vip deje ud på bordet og ælt den godt igennem.
  • Læg dejen i skål, dæk til med husholdningsfilm og lad den grove pizzadej hvile lunt i 30 minutter. 
  • Når dejen har hvilet, stilles en bradepande i ovnen, som tændes på 225 grader C. 
  • Slå dejen ned og tryk dejen ud med hænderne. Den skal være ret tynd på midten mens kanterne gerne må have lidt tykkelse. Læg bunden på et stykke bagepapir. 

Byg din spinat-kartoffelpizza

  • Fordel revet ost på pizzabunden
  • Skyld spinaten og slyng den helt fri for vand. Læg et ordentlig lag spinat ovenpå pizzaen - gerne i et lag på omkring 3-4 cm. Spinaten falder helt sammen under bagningen, så vær ikke bekymret for højden. Drys lidt ekstra ost over.  
  • Gnub kartoflerne rene og skær dem i tynde tynde skiver. Læg kartoffelskiverne ovenpå spinaten.
  • Drisl med koldpresset rapsolie og drys med havsalt.
  • Hiv bagepapiret med din pizza over på den meget varme bradepande og bag den ved 225 grader C almindelig ovn i 20 minutter.
  • Bag yderligere 5 minutter ved varmluft for at give kartoflerne lidt ekstra farve.

Se også:

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Græsk salat
Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog
Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Previous Post: « Cæsarsalat med vesterhavsost
Next Post: Koldhævede boller med øl »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK