• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Morgenmild perlebyggrød

Perlebyggrød med bær og nødder til morgenmad

Idag er der ingen forelæsninger på universitetet. Det har derfor været en skøn morgen i roligt tempo, hvor jeg har haft tid til at hygge lidt om mig selv. Også tiltrængt, når snuen har meldt sig! Så jeg gav mig god tid til at lave, style og fotografere en skøn portion perlebyggrød.

Ja, egentlig så startede jeg forberedelserne på min rolige morgen allerede igår aftes, da basis til denne milde perlebyggrød starter med at koge perlebyg ind med mælk. Men til gengæld så er der hurtig morgenmad morgenen efter (hvis det ikke netop var fordi man skulle style og fotografere). Den skal blot lige vendes rundt med en smule surmælksprodukt, revet pære (eller æble) og så er den good to go.

Den mætter vidunderligt og jeg føler mig nu klar til dagens lange liste af gøremål! Der står selvstudie på programmet, så der skal læsses en masse om mikronæringsstoffer.

God dag derude ♡.

Perlebyggrød med bær og nødder til morgenmad
Udskriv Pin

Morgenmild perlebyggrød

Hyggelig, mild morgenmadsgrød med perlebyg, der giver et godt bid og samtidig mætter skønt! Topping kan du variere efter sæson og lyst.   
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

Perlebyggrød

  • 100 g perlebyg
  • 1 dl vand
  • 3 dl letmælk
  • ksnp salt
  • 1 dl tykmælk - eller lignende
  • revet pære

Toppingsforslag

  • Frosne bær - f.eks. blåbær og stikkelsbær
  • Nødder og kerner - f.eks. hasselnødder og græskarkerner

SÅDAN GØR DU

  • Skyld perlebyg fri for støv med koldt vand igennem en sigte.
  • Kog perlebyg i letsaltet vand indtil vandet er fordampet (5-10 minutter)
  • Hæld mælken ved og lad det koge ind til en grød (20 minutter). Rør jævnligt så ikke det brænder på.
  • Lad den varme grød køle natten over i køleskabet.
  • Vend den kolde perlebyg revet pære og tykmælk, A38 eller lignende. Du kan justere konsistensen efter eget ønske.
  • Top med nogle lækre toppings - f.eks. frosne bær, nødder og kerner. 

Se også:

Smoothie med rødbede og hibiscus
Sund gulerodskage med fuldkorn
Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær
Bagt havregrød med æble og brombær
Previous Post: « Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel og kanel
Next Post: Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK