• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder

Vegetarisk perlebygsalat

Denne perlebygssalat med broccoli og æbler kan fungere som en selvstændig vegetarisk ret, eller kan bruges som tilbehør til den øvrige aftensmad.

Den er særlig aktuel lige nu, hvor du lige akkurat stadig kan finde danske broccoli i handlen, samtidig med at efterårets æbler er i højsæson. Så skynd dig!  Selvfølgelig kan importerede broccoli bruges, men selv foretrækker jeg danskproducerede, hvis jeg kan få fingrene i dem.

Vælg gerne syrlige æbler – de giver det bedste modspil til broccolien og valnødderne. Selv bruger jeg helst Ingrid Marie æbler – favoritten! Hele herligheden er vendt med en sennepsvinaigrette og knust feta, og kan med fordel også vendes med lidt finthakkede krydderurter. Persille er et godt bud.

 

Se desuden andre salatopskrift her.

 

Opskrift på perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder:

 

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder
Udskriv Pin

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder

Sund og mættende salat som enten kan stå alene som en vegetarisk ret eller som tilbehør til den øvrige aftensmad. Opskriften rækker til 2 personer som hovedmåltid og 4 personer som tilbehør.
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 dl perlebyg
  • 1/2-1 hoved broccoli
  • 1 stort æble
  • 1/2 rødløg
  • 10 valnødder
  • feta - bestem selv mængde

Dressing

  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sød sennep
  • 0,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Kog perlebyg efter anvisning og lad dem køle.
  • Sæt en gryde med vand over til at blanchere broccolien i. Gør også et isbad klar.
  • Del broccoli i grove buketter og blancher dem meget kort i det kogende vand - de skal nærmest bare lige ned og vende. Hæld vand fra broccoli og kom broccoli direkte over i isbadet. 
  • Har du en salatslynge, så er den genial til at få slynget al vand ud af broccolihovederne - ellers ryst dem godt igennem i en sigte. 
  • Hak nu broccoli, rødløg og valnødder og bland det med den kogte perlebyg. 
  • Skær æblet i små tern og vend det i. 
  • Rør dressingen sammen og vend det med perlebygsalaten. 
  • Til sidst vendes knust feta i. 

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder

Se også:

Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Jordskokkesalat med æble og valnødder
Blommeroulade
Brød med soltørrede tomater - små foccacia
Previous Post: « Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat
Next Post: Pizza bianco med rygeost og farverige beder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK