Perlebygsalat med stegte gulerødder, persille og sennepsvinaigrette
Kan I mærke det?!? Foråret er endelig kommet!

Jeg glæder mig derfor til snart at finde nye danske gulerødder med grønne toppe i supermarkedet og til at høste persille fra krukken på altanen. ‘Snart’ er måske så meget sagt, men vi er i hvert fald kommet det nærmere! Indtil da, så nøjes jeg med de sædvanlige gulerødder og persille fra grønthandleren – her forenet i en varm, smagfuld perlebygsalat.

Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!

Perlebygsalaten rækker til to personer, hvis den serveres som det eneste tilbehør. Hvis andet tilbehør serveres også, så regn med at portionen rækker til 3-4 personer.

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Forberedning
10 min
Tilberedning
35 min
Samlet tid
45 min
 

Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!

Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Perlebygssalt med gulerødder
  • 2 dl perlebyg
  • 8-10 små gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk æblebalsamico - se link i teksten herover
Sennepsvinaigrette
  • 3 spsk koldpresset rapsolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sød honning
  • 1 tsk honning
  • salt
Sådan gør du:
  1. Sæt en gryde over med letsaltet vand.

  2. Mål perlebyg af i en sigte og skyl dem igennem med koldt vand. Skyl gulerødderne, fjern jord og eventuelt toppen og del på langs. 

  3. Kog perlebyg i 15 minutter, kom herefter gulerødderne ved og kog yderligere 10 minutter. Hæld vandet fra.

  4. Rør imellemtiden vinaigretten sammen. 

  5. Smelt halvdelen af smørret på en pande og steg de kogte gulerødder til de tager farve. Smid da en spsk æbleblasamico på og rør hurtig rundt - der er meget naturlig sukker i æblebalsamicoen, så pas på det ikke brænder. 

  6. Tag gulerødderne af panden, kom resten af smørret på og steg nu kortvarigt perlebyggen. Der er sikkert stadig rester af æblebalsamicoen på panden, så rør lidt hurtigt rundt så ikke det brænder på. 

  7. Til slut vendes de stegte perlebyg med sennepsvinaigrette, finthakket persille og anrettes med de stegte gulerødder. Smag til med salt. 

  8. Velbekomme!

Noter:

Opskriften rækker til 2 personer, hvis perlebygsalaten serveres som det eneste tilbehør. Serverer du andet tilbehør, regn da med at portionen rækker til 3-4 personer. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.