• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille

Perlebygsalat med stegte gulerødder, persille og sennepsvinaigrette
Kan I mærke det?!? Foråret er endelig kommet!

Jeg glæder mig derfor til snart at finde nye danske gulerødder med grønne toppe i supermarkedet og til at høste persille fra krukken på altanen. ‘Snart’ er måske så meget sagt, men vi er i hvert fald kommet det nærmere! Indtil da, så nøjes jeg med de sædvanlige gulerødder og persille fra grønthandleren – her forenet i en varm, smagfuld perlebygsalat.

Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!

Perlebygsalaten rækker til to personer, hvis den serveres som det eneste tilbehør. Hvis andet tilbehør serveres også, så regn med at portionen rækker til 3-4 personer.

Perlebygsalat med stegte gulerødder, persille og sennepsvinaigrette
Udskriv Pin

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille

Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Perlebygssalt med gulerødder

  • 2 dl perlebyg
  • 8-10 små gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk æblebalsamico - se link i teksten herover

Sennepsvinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sød honning
  • 1 tsk honning
  • salt

SÅDAN GØR DU

  • Sæt en gryde over med letsaltet vand.
  • Mål perlebyg af i en sigte og skyl dem igennem med koldt vand. Skyl gulerødderne, fjern jord og eventuelt toppen og del på langs. 
  • Kog perlebyg i 15 minutter, kom herefter gulerødderne ved og kog yderligere 10 minutter. Hæld vandet fra.
  • Rør imellemtiden vinaigretten sammen. 
  • Smelt halvdelen af smørret på en pande og steg de kogte gulerødder til de tager farve. Smid da en spsk æbleblasamico på og rør hurtig rundt - der er meget naturlig sukker i æblebalsamicoen, så pas på det ikke brænder. 
  • Tag gulerødderne af panden, kom resten af smørret på og steg nu kortvarigt perlebyggen. Der er sikkert stadig rester af æblebalsamicoen på panden, så rør lidt hurtigt rundt så ikke det brænder på. 
  • Til slut vendes de stegte perlebyg med sennepsvinaigrette, finthakket persille og anrettes med de stegte gulerødder. Smag til med salt. 
  • Velbekomme!

Noter

Opskriften rækker til 2 personer, hvis perlebygsalaten serveres som det eneste tilbehør. Serverer du andet tilbehør, regn da med at portionen rækker til 3-4 personer. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Skvalderkål med salte honningristede valnødder | spis dit ukrudt
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Rødbedebøffer med feta
Hokkaidosuppe med æblecrunch
Previous Post: « Små mysliboller med havre og tranebær
Next Post: Guide til at samle ramsløg »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK