• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt

Annonce. Denne opskrift på persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt indeholder reklame for Valsemøllen Green Life.

Persillefalafler

Fladbrød med med yoghurtdressing og falafler kan man ikke gå galt i byen med! Helt klassisk, med en sprød rosenkålssalat med æble og ristede pinjekerner.

Simpelt – tja, men det spiller!

Persillefalafler i samarbejde med Valsemøllen Green Life

Falaflerne er af den nemme slags – de er nemlig lavet med økologisk kødfri fars fra Valsemøllen Green Life. De er piftet op med ekstra smag fra en stort bundt persille, citronsaft og græskarkerner.

Så skal det hele blot blandes med æg og vand – og så har du en færdig plantefars til dine falafler. Så er det bare at trille farsen til kugler og stege falaflerne sprøde.

Yoghurtdressingen er krudtet op med lidt fintrevet frisk peberrod – det står umådelig godt til den sprøde kål og æblet!

Relatereret: spidskålsalat med æble og peberrodsdressing

Opskrift på falafler med persille:

Har du mod på selv at lave fladbrødene, så prøv min opskrift på pandestegte naan brød!

Er du ikke så meget til den skarpe rosenkål, kan du bruge spidskål eller anden kål i stedet. Ligesom pinjekerner nemt kan skiftes ud med andre ristede kerner eller nødder.

Persillefalafler med kålsalat og peberrodsdressing
Udskriv Pin

Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt

Antal 4 personer

Ingredienser

Persillefalafler

  • 1 pose kødfri fars, mild krydret, fra Valsemøllen Green Life
  • 100 g persille
  • 25 g græskarkerner
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1½ dl vand
  • 3 æg

Peberrodsyoghurt

  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 3-4 tsk fintrevet frisk peberrod
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk friskpresset citronsaft

Desuden

  • Fladbrød
  • 15 rosenkål
  • 2 æbler
  • 4 spsk pinkekerner

SÅDAN GØR DU

Persillefalafler

  • Skyl persillen grundigt og tør den i et rent viskestykke. Hak persillen fint – inklusiv stilken.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne. Hakkes groft.
  • Rør den kødfri fars sammen med persille, græskarkerner, citronsaft, vand og æg. Lad farsen trække i 5 minutter. Trilles til små kugler.
  • Varm rigeligt olie op på en pande og steg falaflerne gyldne i 3-5 minutter.

Peberrodsyoghurt

  • Rør yoghurt, fintrevet peberrod og salt sammen. Smag til med citronsaft.

Derudover

  • Fjern rosenkålens yderste blade og snit dem fint.
  • Skær æblerne i små tern.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  • Server persillefalafler, kålsalat og peberrodsyoghurten med fladbrød til.
Persillefalafler med kålsalat og peberrodsdressing

Se også:

Knuste kartofler med Ravost og persille
Klassisk tunsalat med rødløg og dild
Bagte rodfrugter med citron og timian
Vegetarisk burger - The Curry Nugget Burger
Previous Post: « Konfektkage
Next Post: Burgerboller – store og bløde »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK