De her små vegetariske efterårspizzas med rygeost og beder har den perfekte størrelse til madpakken, men fungerer også snildt som aftensmåltid sammen med en grøn salat. Hvis ikke du er fan af skorper, så kan der i stedet for 6 små laves 2 store pizza bianco – jeg spiser med glæde min skorper.
Vegetarisk hvid pizza med rygeost og beder
Det er nok mere korrekt dansk at kalde det for hvid pizza – men pizza bianco lyder altså bare så meget mere lækkert! Italiensk lyder generelt bare mere lækkert end dansk gør.
Beder og rygeost kan et eller andet magisk sammen. Det er bare en af de smagskombinationer som fungerer til UG med kryds og slange!
Her har jeg virkelig udnyttet efterårets overflod og fundet både gulbeder og bolsjebeder – men helt almindelige rødbeder kan selvfølgelig sagtens bruges. De smitter dog nok lidt mere af på underlaget, så du får en meget lyserød rygeost og bund – men det skal der sikkert være nogle små piger, som vil være ellevilde med.
Se forresten også min opskrift på Flammkuchen med rødløg og sprød serano – også et lækkert bud på en hvid pizza.
Langtidshævet pizzabund – gør det nemt for dig selv!
Et lille tip her inden opskriften. Det er ikke altid at hjemmelavet pizzabund hænger særlig godt sammen med studieliv/arbejdsliv, hvor man kommer sent hjem. Måske har du endda børn, som skal hentes på vej hjem, og som skal have noget aftensmad på bordet hurtigst muligt. Ja, faktisk helst for en halv time siden.
Selvom supermarkedet sælger pizzabunde fiks og færdige, så vil jeg alligevel prøve at overbevise dig om, at det ikke er vejen frem! Det smager af pap og ingenting. Faktisk synes jeg at de har en sød bismag? Er jeg den eneste der har bemærket det?
Heldigvis kan du sagtens servere pizza med hjemmelavet pizzabunde på trods af sene arbejdstider. Det handler bare om lille smule planlægning. Slå dejen op om morgenen og lad den hæve i køleskabet indtil du kommer hjem. Så er den lige klar til at blive hevet ud af køleskabet og rulles ud.
Opskrift på pizza bianco med rygeost og beder:
Pizza bianco med rygeost og beder
Ingredienser
Pizzadej
- 15 g gær * se noter
- 400 g stærk hvedemel (eksempelvis tipo 00)
- 100 g fuldkornshvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk havsalt
- 3 dl vand
Pizzafyld
- 100 g flødeost
- 175 g rygeost
- 2-3 små gulbeder
- 2-3 små bolsjebeder
- frisk timian
- olivenolie
- havsalt
SÅDAN GØR DU
Pizzadej
- Rør gær ud i vand. Tilsæt olivenolie.
- Tilsæt fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet. Kom salt i.
- Forsæt med at komme hvedemel i dejen indtil den er æltbar. Ælt godt igennem.
- Lad dejen hvile i 1 time i en skål smurt med olivenolie.
- Sæt to bageplader i ovnen og tænd på 225 grader.
- Del dejen i 6 og rul ud til små pizzabunde (alternativt 2 store) og læg dem over på bagepapir.
Pizzafyld
- Rør rygeost og flødeost sammen og fordel det på pizzabundene.
- Skyl og rens bederne og skær dem i 2 mm tykke skiver enten på mandolinjern eller med en skarp kniv.
- Fordel bederne på pizzabundene, dribl med olivenolie og drys med frisk timian og havsalt.
- Bagepapiret med dine pizza bianco trækkes nu over på de brændvarme bageplader og bages i ca. 20 minutter eller indtil bundene er færdigbagte og bederne har krøllet sig lidt sammen.
Skriv et svar