Rå havregrød med kærnemælk og havregryn er min go-to løsning, når morgenmaden godt må gå lidt nemt. Du ved, de morgener hvor tingene fuldstændig kører på autopilot, men hvor morgenmaden stadig gerne skal være både sund og velsmagende.
Jeg er vokset op med havregryn med mælk til morgenmad. Ikke just altid særlig inspirerende, men alligevel er den blandt danskernes foretrukne mrogenmadsvalg.
Nok fordi det er nemt, hurtigt og så ukompliceret at vi dårligt nok registeret handlingen ved at øse havregryn i en skål og hælde mælken over.
Sådan har jeg det også med denne rå havregrød.
Nem og sund morgenmad med havregryn
Denne rå havregrød minder i sin grundopskrift på mange måder som havregryn med mælk – mælken er blot skiftet ud med kærnemælk. Men er desuden også piftet op med lidt revet æble.
Kærnemælken giver en grød-lignende konsistens, og sammen med revet æble minder smag og konsistens meget om en klassisk bircher mysli. Forskellen er dog, at denne her rå grød med kærnemælk ikke skal planlægges i forvejen og røres sammen aftenen før.
Du kan fint nøjes med at blande havregryn, æble og kærnemælk til en smagfuld og super nem grød. Den smager skønt i al sin enkelthed! Men vil du gøre give den lidt ekstra kant, så kan den toppes med alverdens lækkerier. Eller du kan blande frø og kerner i sammen med havregrynene.
Der er plads til fri fortolkning.
Opskrift på rå grød med æble:
Jeg har her blandet lidt hampefrø i grynene og toppet med små vilde blåbær fra fryseren – men en hvilken som helst anden morgen, kunne det også have været blandede nødder og tørret tranebær.
Hampefrøene giver en diskret smag af nødder, men jeg bruger dem primært som tilskud af ekstra gode næringsstoffer. Men de kan sagtens undværes, hvis ikke lige du har dem ved hånden.
Rå havregrød med kærnemælk og æble
Ingredienser
- 1 dl finvalsede havregryn
- 1 spsk hampefrø (kan udelades)
- 1 lille æble, revet
- 2-3 dl kærnemælk
Topping forslag
- Bær
- Nødder
- Tørrede tranebær
SÅDAN GØR DU
- Kom havregryn, hampefrø og revet æble i din morgenmadsskål.
- Hæld kærnemælk over og rør rundt til grøden er blandet.
- Top med bær, nødder og/eller tørret tranebær
- Klar til servering!
Skriv et svar