• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rabarbergrød

Rabarbergrød en en skøn og nem sommerdessert, som smager fantastisk med letpisket fløde og sprød havreknas til. Prøv den også sammen med en klat vaniljeis, eller brug den i en rabarbertrifli.

Rabarbergrød - frugtgrød med fløde og havreknas

For tiden, når jeg besøger mine forældre, så har jeg altid en god portion rabarber med hjem. Helt sprøde, saftige og med masser af god forårssmag.

Som regel ender de med at blive brugt i det søde køkken, men jeg har helt sikkert intention om, at bruge den fantastiske grøntsag (jep, det er en grøntsag) i det salte køkken i langt højere grad end hvad jeg gør nu.

Indtil videre er det kun blevet til en kartoffelsalat med bagte rabarber – men den er også virkelig et godt eksempel på, hvordan rabarber både kan bidrage med sødme og syre i en ret.

Nem dessert med rabarber

Meeen, rabarber og søde desserter går altså bare hånd-i-hånd. Opskrifter på rabarberdesserter kan man aldrig få nok af.

Så vi napper lige én mere til samlingen.

En syrligsød, og virkelig nem, rabarbergrød.

Men tjek også lige de her desserter med rabarber ud: rabarbersuppe med vaniljeis, rabarbertærte med flødeostcreme og rabarberkage.

Rabarbergrød - opskrift på nem dessert med rabarber og fløde

Rabarbergrød er herlig alene, sammen med lidt fløde med vaniljeis.

Men sukkerristede havregryn er det perfekte punktum og giver desserten lidt crunch. Det er super nemt at lave og er et undværligt tilbehør til blandt andet min koldskål.

Opskrift på rabarbergrød med fløde og ristede havregryn

TIP! Brug røde rabarberstilke, ellers kan rabarbergrød godt gå hen og blive en lidt kedeligt grå oplevelse (selvom smagen jo altså ikke fejler noget).

Har du ikke røde rabarber til rådighed, så smid en håndfuld hindbær ved – det er næsten ikke snyd.

Rabarbergrød - frugtgrød med fløde og havreknas
Udskriv Pin

Rabarbergrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Rabarbergrød

  • 750 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vanljesukker
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 spsk sukker til drys

Ristede havregryn

  • 1 dl sukker
  • 2-2½ dl havregryn

Derudover

  • ¼ L fløde

SÅDAN GØR DU

  • Rens rabarberstilkene og skær dem i 1 cm stykker.
  • Kom rabarberne i en gryde, vend med sukker og lad det stå 15 minuttter. Sukkert vil trække væske ud af rabarberne, så ikke du behøver tilsætte ekstra vand.
  • Kog grøden op og lad den simre 15 minutter. Når du rører i gryden vil rabarberstykkerne falde fra hinanden. Smag til med vanilje og citronsaft. Tilsæt mere sukker hvis du vil have den sødere.
  • Sluk for blusset, hæld rabarbergrøden over i en serveringsskål og drys med 1 spsk sukker – det forhindrer at grøden trækker skind.
  • Smelt sukkeret til havreknas på en pande ved lav varme. Når smeltet helt vendes havregryn i og de ristes let gyldne. Flyttes over på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Prisk fløden let.
  • Server nu grøden med letpisket fløde og havreknas. Grøden kan både serveres lun eller kold.

Noter

Som udgangspunkt behøver du ikke jævne rabarbergrøden – men synes du alligevel den virker tynd, så kan den jævnes med lidt kartoffelmel rørt ud i vand, som tilsættes, så snart der slukkes for blusset. 

Se også:

Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Honningbagt sommergrønt på naan
Spidskålssalat med grillede nektariner
Cæsarsalat med vesterhavsost
Previous Post: « Honningbagt sommergrønt på naan
Next Post: Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK