• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rabarberkompot

Rabarberkompot | Nem kompot med rabarber og vanilje

Rabarber.

Det er noget af det første spiselige du kan høste i haven – og derfor er rabarber da også en smag, der for mig, er stærkt forbundet med foråret og sommerfornemmelser.

TIP! Hvis du har rabarber i haven, så kan du få tidlige rabarber ved at fremdrive dem under en murespand. Det får dem til tro, at de stadig befinder sig under jorden, og de prøver derfor at skynde sig op til lyset. Klart et trick, som skal bruges når jeg engang selv får have!

Rabarberkompot er noget af det nemmeste, hurtigste og mest alsidige du kan lave med dine rabarber. Og derfor får I her min opskrift på en nem og hurtig rabarberkompot.

Du kan eksempelvis bruges den til:

  • Topping ovenpå ymer, havregrød eller ostemaden
  • Panini med brie og rabarberkompot
  • Rabarbertrifli og andre desserter
  • Bedstefars Skæg med rabarber
  • Kold sauce til gris

Især panini’en står højt på min liste must-try liste.

Har du andre gode forslag til, hvad rabarberkompot kan bruges til? Så del dem endelig med mig i kommentarfeltet!

 

Rabarberkompot | Nem kompot med rabarber og vanilje
Udskriv Pin

Rabarberkompot

Nem og hurtig rabarberkompot. Den er dejligt syrligsød og er et lækkert tilbehør både til morgenmaden (f.eks. ovenpå ymer, havregrød eller ostemaden) eller til en skøn rabarbertrifli. 
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk vand

SÅDAN GØR DU

  • Skyl rabarberne og skår 2 cm stykker. 
  • Kom alle råvarer i en lille gryde og lad det langsom koge op.
  • Kompotten skal kun koge ganske få minutter, så rabarberne stadig har lidt bid i sig. 
  • Opbevares i et syltetøjsglas på køl - bruges indenfor nogle dage. 
  • Rabarberkompot kan nydes som topping på morgenmaden, til trifli eller som et syrligt indslag til vaniljeis. 

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Rå powergrød med spiret quinoa
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Solbærmarmelade
Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Previous Post: « Koldskål med ymer og ristede havregryn – sommerens favoritdessert
Next Post: Syltede rødløg »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK