Rabarber.
Det er noget af det første spiselige du kan høste i haven – og derfor er rabarber da også en smag, der for mig, er stærkt forbundet med foråret og sommerfornemmelser.
TIP! Hvis du har rabarber i haven, så kan du få tidlige rabarber ved at fremdrive dem under en murespand. Det får dem til tro, at de stadig befinder sig under jorden, og de prøver derfor at skynde sig op til lyset. Klart et trick, som skal bruges når jeg engang selv får have!
Rabarberkompot er noget af det nemmeste, hurtigste og mest alsidige du kan lave med dine rabarber. Og derfor får I her min opskrift på en nem og hurtig rabarberkompot.
Du kan eksempelvis bruges den til:
- Topping ovenpå ymer, havregrød eller ostemaden
- Panini med brie og rabarberkompot
- Rabarbertrifli og andre desserter
- Bedstefars Skæg med rabarber
- Kold sauce til gris
Især panini’en står højt på min liste must-try liste.
Har du andre gode forslag til, hvad rabarberkompot kan bruges til? Så del dem endelig med mig i kommentarfeltet!
Rabarberkompot
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 2 spsk vand
SÅDAN GØR DU
- Skyl rabarberne og skår 2 cm stykker.
- Kom alle råvarer i en lille gryde og lad det langsom koge op.
- Kompotten skal kun koge ganske få minutter, så rabarberne stadig har lidt bid i sig.
- Opbevares i et syltetøjsglas på køl - bruges indenfor nogle dage.
- Rabarberkompot kan nydes som topping på morgenmaden, til trifli eller som et syrligt indslag til vaniljeis.
Skriv et svar