• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber

Kold rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber | Opskrift på sommerdessert

Rabarbersuppe er noget jeg har fået i mit barndomshjem, og noget jeg til tider får, når jeg besøger hjemmefronten – så sent som i fredags. Vi har altid spist rabarbersuppe varm og med knuste tvebakker ovenpå.

Det plejer at være en weekend-ting, at spise sådan en skålfuld i stedet for rigtig frokost.

Jep, til frokost.

 

Men rabarbersuppe er jo i virkeligheden en dessert – og denne gang, skulle den nydes kold med en skefuld vaniljeis og råmarinerede jordbærrabarber ♡.

Vanvittig farve – og det er altså ikke et trick ved billedredigeringen – rabarbersuppen havde virkelig en neonpink farve. Men farven er alt afhængig af hvilken sort rabarber du bruger.

 

Find flere opskrifter med rabarber her!

 

Kold rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber | Opskrift på sommerdessert
Udskriv Pin

Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber

Rabarbersuppe med vaniljeis er en skøn og frisk sommerdessert til de varme dage. Er der suppe til overs, kan du drikke den som saft de efterfølgende dage blandet op med lidt vand, eller fryse den ned til senere brug. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Rabarbersuppe

  • 600 g rabarber
  • 1,2 L vand
  • 120-150 g sukker (smag dig frem)

Råmarinerede jordbærrabarber

  • 50 g jordbærrabarber
  • 1 spsk sukker

Desuden

  • En god vaniljeis

SÅDAN GØR DU

Rabarbersuppe

  • Rens rabarber og skær dem i 2 cm tykke skiver. 
  • Kog rabarberne i vandet i 15 minutter, til de er helt kogt ud.
  • Hæld suppen igennem en sigte og kasser grøden (eller smag til med sukker og brug den som marmelade de næste par dage)
  • Smag til med sukker. 
  • Vil du have en lidt tykkere konsistens, kan du koge rabarbersuppen op og jævne den med lidt kartoffelmel udrørt i koldt vand. 

Råmarinerede jordbærrabarber

  • Skær de fine stængler ud i tynde skiver og vend det sammen med sukker. 
  • Dæk til med film henover skålen og stil dem på køl. Når sukkeret er opløst er de klar. 

Noter

Kan sagtens fryses. 

GemGem

Se også:

Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Jordskokke-rødbedesuppe
Blommeroulade
Previous Post: « Solbærmarmelade
Next Post: Mormors gammeldags kringle | Sankt Hans aften »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK