• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Ramsløgspesto

Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto

For snart længe siden – tilbage til før det danske forår spillede os et puds med bunkevis af sne i marts – der var jeg ude og sanke ramsløg. Nu ser det ud til at foråret endelig har fået fat i Danmark, så jeg kan kun på varmeste vis anbefale at snøre skoene til en tur i skoven for at samle vild mad. Ramsløgene bør stå store og fine netop nu. Desuden er det en fantastisk mulighed for frisk luft og samvær med børnene samtidig med at de bliver lidt klogere på hvor mad også kan komme fra.

Læs min guide til at sanke ramsløg – og bliv klar til selv at komme i skoven og plukke!

Og noget af det mest oplagte at bruge ramsløgs til er selvfølgelig ramsløgspesto – den smukkeste grønne pesto med masser af smag af løg og hvidløg.

Ramsløgspesto kan bruges som smagsgiver i sandwiches, burgers eller bruges i lækre salater.

Få mere inspiration til vild mad her

Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto
Udskriv Pin

Ramsløgspesto

Ramsløgspestoen er en skøn smagsgiver i sandwiches, på brødet eller vendt sammen med blomkålsbuketter til en salat. 
Tidsforbrug 15 minutter
Antal 1 lille glas

Ingredienser

  • 2 håndfulde ramsløg (ca. 65 gram)
  • 1,5 dl koldpresset rapsolie
  • 0,5 dl ristede solsikkekerner
  • 0,5 dl vesterhavsost (kan udelades)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

  • Skyl ramsløg i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 
  • Rist solsikkekerner på en varm, tør pande indtil de har taget farve. 
  • Blend ramsløg og solsikkekerner sammen mens du tilfører rapsolie gradvist. 
  • Vend fintrevet vesterhavsost i ramsløgspestoen og smag til med eddike og salt. 

Noter

TIP! Lav en stor portion pesto og frys ned i små portioner, så har de ramsløgspesto klar selv udenfor sæsonen. 

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Kikærte-quiche med asparges
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Rabarberkage
Hjemmekærnet smør
Previous Post: « Guide til at samle ramsløg
Next Post: Gulerodsboller med kærnemælk og honning – bløde, luftige og saftige! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primær Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

JULETID

Julekage med dadler, abrikoser, nødder og honning - opskrift
Alkoholsfri æble gløgg - opskrift
Opskrift på juleboller med kanel og kardemomme
bygalanoisette - en nordisk udgave a risalamande
Nordisk risengrød (perlebyggrød) med stegte æbler, løg og bacon (æbleflæsk)
Finskbrød med hasselnødder, perlesukker og tørret æble
Æbleskiver med æble og kærnemælk




Footer

  • Annonce ✨Konfektkage med massevis af tørret frugt, nødder og julekrydderier 😋 bundet sammen af en sej masse af honning og mel. Perfekt til at smovse løbende helt ind til jul 🤩Opskrift udviklet i samarbejde med @valsemollen 😍 #jul #julen2019  #konfekt #kage #julekage #dadler #nødder #opskrift #konfektkage #bageglæde #madglæde
  • Hvem skal have gløgg i weekenden?🙋‍♀️ #gløgg #jul #jul2019 #julehygge #julen2019 #gløggogæbleskiver #æblemost #alkoholfri #opskrift #hygge #juletid
  • Valnøddebrød. Med et godt lag smør, honning eller måske ost? 🤤⁠
.⁠
⁠
#bagværk #hjemmebag #bagetid #bageglad #madblogger #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic #grydebrød #brød #valnøddebrød #valnødder
  • Annonce ✨ Sprøde kartoffeldeller  med både almindelige kartofler og søde kartofler 🥔 med kålsalat med æble og edamamme 💚 Lige hvad jeg trænger til idag! Simpelt men lækkert 😋 Opskrift lavet i samarbejde med @valsemollengreenlife 💚🌿 #grønmad #spisefterårstiden #madisæson #kartoffeldeller #flexitar #vegetar #kål #kålsalat #kødfri #etgrønnerevalg #opskrift #madinspiration #aftensmad #deldinmad #madglæde
  • Hokkaido-suppe 🥣. Med Crunch af æble og forårsløg. Søg efter 'suppe' på bloggen for at finde opskrift på denne og andre cremede grøntsagssupper ☺️⁠
.⁠
⁠
#plantemad #madisæson #spisefterårstiden #flexitar #vegetar #vegetarisk #kødfri #plantebaseret #grønmad #etgrønnerevalg #deldinmad #nemmad #madblogger #opskrift #madinspiration #madglæde #suppe #suppetid #græskarsuppe #grøntsagssuppe #opskrift #feedfeed
  • Alle søndage burde starte sådan her 🤤 3x æble: æblepandekager med æblesmør og æblesirup 🍎⁠
.⁠
⁠
#pandekager #morgenmad #morgenmadsinspiration #æblepandekager #æblesmør #æblesirup #brunch #søndag #morgenbord #madblogger #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic
  • Den første juleweekend! Kan i mærke det? Jeg kan! 🎅🏻 Måske de første gæster er inviteret over til æbleskiver - og hvad er da mere ideelt end at servere hjertevarmende gløgg til?
.
Prøv eksempelvis den her æblegløgg - lavet på æblemost, appelsin og julekrydderier. Alkoholfri så både de små og dem i bil kan være med 🙌🏻
.
Opskrift ovre på bloggen!
.
#jul #gløgg #æblemost #æblegløgg #juleopskrift #juletid #alkoholfri #julemad #gløggogæbleskiver #opskrift #feedfeed #foodstyle #foodstyling #foodphotography #foodpic #madblogger #christmas #christmaspunch #punch #jul2019 #glædeligjul

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Naturlig æblesirup uden tilsat sukker

Æblesirup (uden tilsat sukker)

Copyright © 2019 · WWW.ANJASULDRUP.DK

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Den er i ordenLæs mere