Nordens hvidløg.
Du finder ramsløg i de danske løvskove, hvor den nemt genkendes ved, at den danner et rigt bunddække af planter med elliptiske blade, som stinker dufter langt væk af hvidløg.
De er umuligt at gå fejl af.
Tro mig.
Allerede sidst i februar måned kunne jeg plukke små ramsløgsblade på sydsjælland – endda i solskinsvejr. Egentlig var det planen at strække den en uge mere, men den plan blev heldigvis ændret. I så fald skulle jeg have gravet mig igennem en halv meter sne for at komme ned til ramsløgene, som sikkert havde lagt sig flat! Det danske forår er forunderligt. Hvem havde lige forventet Sibirisk kulde og massive snemængder i marts !?!
Men sagen er, at jeg kom hjem med en fornuftig portion ramsløg. Stor nok til både at lave en god portion ramsløgspesto, som kan bruges til en lang lang række lækre formål, og en portion ramsløgssmør. Idag er det ramsløgssmørret der er i centrum.
Ramsløgssmør smager helt fantastisk til bagekartofler, til en god bøf eller på et stykke brød som tilbehør til en salat. Den har en skøn smag af en blanding af purløg og hvidløg. Du kan fryse den ramsløgssmør ned rullet ind i bagepapir, så du har nem adgang til den henover sommeren. Så lav endelig rigeligt!
Ramsløgssmør
Ingredienser
- 250 g smør
- 40 g rensede ramsløg
- 1 tsk havsalt
- 1-2 tsk æblecidereddike (kan udelades)
SÅDAN GØR DU
- Lad smørret blive blødt.
- Hak ramsløg fint og vend det sammen med smør.
- Smag til med havsalt og æblecidereddike.
- Læg ramsløgssmørret som en pølse på et stykke bagepapir og rul papiret sammen, drej enderne, så du ender med noget der ligner en stor flødekaramel.
- Opbevares på køl hvis du skal bruge det indenfor et par dage. Ellers i fryseren, hvor du blot tager det ramsløgssmør du skal bruge og smider resten i fryseren igen til senere brug.
Skriv et svar