• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Ramsløgssmør – kryddersmør med nordens hvidløg

 

Ramsløgssmør - en hvidløgssmør/urtesmør/kryddersmør til bagekartofler, bøf eller brødet
Opskrifter med ramsløg - ramsløgssmør

Nordens hvidløg.

Du finder ramsløg i de danske løvskove, hvor den nemt genkendes ved, at den danner et rigt bunddække af planter med elliptiske blade, som stinker dufter langt væk af hvidløg.

De er umuligt at gå fejl af.

 

Tro mig.

 

Allerede sidst i februar måned kunne jeg plukke små ramsløgsblade på sydsjælland – endda i solskinsvejr. Egentlig var det planen at strække den en uge mere, men den plan blev heldigvis ændret. I så fald skulle jeg have gravet mig igennem en halv meter sne for at komme ned til ramsløgene, som sikkert havde lagt sig flat! Det danske forår er forunderligt. Hvem havde lige forventet Sibirisk kulde og massive snemængder i marts !?!

Men sagen er, at jeg kom hjem med en fornuftig portion ramsløg. Stor nok til både at lave en god portion ramsløgspesto, som kan bruges til en lang lang række lækre formål, og en portion ramsløgssmør. Idag er det ramsløgssmørret der er i centrum.

Ramsløgssmør smager helt fantastisk til bagekartofler, til en god bøf eller på et stykke brød som tilbehør til en salat. Den har en skøn smag af en blanding af purløg og hvidløg. Du kan fryse den ramsløgssmør ned rullet ind i bagepapir, så du har nem adgang til den henover sommeren. Så lav endelig rigeligt!

Ramsløgssmør - en hvidløgssmør/urtesmør/kryddersmør til bagekartofler, bøf eller brødet
Udskriv Pin

Ramsløgssmør

Prikken over i'et på et stykke ristet brød, til bagekartofler eller ovenpå den røde bøf. 
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 250 g

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 40 g rensede ramsløg
  • 1 tsk havsalt
  • 1-2 tsk æblecidereddike (kan udelades)

SÅDAN GØR DU

  • Lad smørret blive blødt.
  • Hak ramsløg fint og vend det sammen med smør.
  • Smag til med havsalt og æblecidereddike.
  • Læg ramsløgssmørret som en pølse på et stykke bagepapir og rul papiret sammen, drej enderne, så du ender med noget der ligner en stor flødekaramel.
  • Opbevares på køl hvis du skal bruge det indenfor et par dage. Ellers i fryseren, hvor du blot tager det ramsløgssmør du skal bruge og smider resten i fryseren igen til senere brug. 

Se også:

Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico
Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat
Rabarberkompot
Rygeostcreme med rødløg og purløg
Previous Post: « Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Next Post: Grøn smoothie bowl med spinat og æble »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK