• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Ricotta dip med vilde urter

Opskrift på en vidunderligt cremet ricotta dip med citron, spæde skvalderkål og fuglegræs. Brug den som dip til fladbrød eller som spread i sandwiches og wraps.

Cremet ricotta dip med citron og urter - opskrift på spread


Dip med vilde urter – skvalderkål og fuglegræs

Selvom denne ricotta dip er lavet med vilde urter – så er den altså ikke vildere, end at du kan nøjes med at gå ud i din have, i grøften eller andre steder med bare en anelse grøn vækst.

For skvalderkål og fuglegræs – de vokser stort set alle steder.

Skvalderkål smager bedst når de er helt nye og friske. Det vil sige nu, hvor de er begyndt at pible op af jorden under forårssolen. De har en fuldstændig fantastisk krydret duft, som er ret nem at genkende når først man lærer den at kende. Og så smager de lidt af en krydret, let bitter udgave af persille.

Prøv også skvalderkålssalat med honningristede valnødder.

Fuglegræs kan man finde stort set året rundt. Smagen er mild og kan bedst beskrives som ‘grøn’. En grøn smag – ja jeg ved ikke helt hvad ‘grøn’ er for en smag – nok sådan en frisk salat-smag?

Fuglegræs kan bruges som top-lækkert grønt drys på alle retter – eksempelvis ovenpå flammkuchen med rødløg.

Opskrift på cremet dip med urter


Sprødt fladbrød med cremet urte-ricotta

Ricotta dippen gør sig fantastisk på et tapasbord med sprøde, ristede stykker af fladbrød. Køb nogle gode, tynde fladbrød hos din lokale etniske forhandler (de har de bedste af slagsen!), bræk dem i rustikke stykker og rist dem på brødristeren til de er sprøde.

Men dippen er også vidunderlig som dyppelse til grøntsagsstænger eller som spread i en sandwich, på rugbrødet eller i en wrap.

En anden dip, som jeg varmt vil anbefale, er denne rygeostcreme med rødløg og purløg, der også er exceptionelt god til blandt andet grøntstave eller bare smurt på et stykke ristet rugbrød.

Sprøde fladbrød med urter - tapas


Opskrift på ricotta dip med urter her:

Opskrift på cremet dip med urter
Udskriv Pin

Ricotta dip med urter

Vidunderligt cremet ricotta dip med vilde urter – skvalderkål og fuglegræs. Men alle krydderurter kan bruges! Serveres med fladbrød eller bruges som spread i sandwiches eller wraps. 

Ingredienser

  • 250 g ricotta
  • 3 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk reven citronskal
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 håndfuld spæde skvalderkål
  • 1 håndfuld fuglegræs
  • 1 tsk havsalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Rør ricotta med citronsaft og revet citron skal. 
  • Hak 2/3 af skvalderkålen og vend det i ricotta dippen.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt mere citron.
  • Kom dippen i en skål og dribl med olivenolie og drys med resten af skvalderkålen og fuglegræs.
Ricotta dip med med skvalderkål - opskrift på ricotta spread


Se også:

Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr
Skovbær-rødbede nicecream
Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico
Blomkålssalat med blåbær og friskbælgede ærter
Previous Post: « Saftige kartoffelboller med hvedekerner
Next Post: Kikærte-quiche med asparges »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK