• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Nordisk risengrød med perlebyg og æbleflæsk

Nordisk risengrød (perlebyggrød) med stegte æbler, løg og bacon (æbleflæsk)

Risengrød møder æbleflæsk!

Mit bæredygtige, nordiske bud på risengrød!

 

… eller rettere, perlebyggrød

 

Risengrød er ernæringsmæssigt jo i virkeligheden nærmere en dessert end et aftensmåltid  –  i særlig grad, hvis du som jeg, har for vane at bruge en farlig mængde kanelsukker. Og ris hører til gruppen af hurtigtomsættelige kulhydrater – du ved, dem vi helst ikke skal have for mange af.

Men sådan behøves det jo ikke nødvendigvis at være! Jeg vil i hvert fald gerne forsøge at overbevise jer om, at risengrød sagtens kan rumme andre spændende smage og gøres ernæringsmæssig mere forsvarlig. Jeg lover jer det er godt!

Jeg har nemlig eksperimenteret med en mere salt udgave af risengrøden. Og som endda udelukkende er lavet med nordiske råvarer! Grødrisene er skiftet ud med perlebyg  –  det giver en grød med lidt flere kostfibre, større mæthedsfornemmelse og mere bid. Kanelsukker er skrottet til fordel for stegte æbler med løg og bacon – rigtig mad. Vi kan kalde det for en rustik æbleflæsk?



Laver du en ekstra stor portion, så prøv også min bygalamande med syrligsød tranebærkompot!

Har I nogle risengrødsfavoritter som ikke involverer uhyggelige mængde kanelsukker? Del dem med mig, så vi sammen kan gøre risengrøden lidt mere spændende ♡!

 

Nordisk risengrød (perlebyggrød) med stegte æbler, løg og bacon (æbleflæsk)
Udskriv Pin

Nordisk risengrød med perlebyg og æbleflæsk

Nordisk risengrød (perlebyggrød), hvor kanelsukker og smør er skrottet til fordel for en rustik æbleflæsk. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Risengrød med perlebyg

  • 200 g perlebyg
  • 2 dl vand
  • 6 dl letmælk
  • 1 knsp salt

Rustik æbleflæsk

  • 4-6 skiver bacon
  • 3-4 små æbler
  • 1 lille læg
  • 2 dl svine- eller grøntsagsbouillon
  • 1 tsk smør
  • salt og peber
  • fintsnittet purløg

SÅDAN GØR DU

Risengrød med perlebyg

  • Skyl perlebyg grundigt i kold vand.
  • Sæt vandet med salt over i en gryde og kom perlebyg i, når det koger. Kog 10 minutter.
  • Efter 10 minutter kommes mælk ved. Lad det koge op og skru herefter ned.
  • Lad perlebyggene simre i 20 minutter. Rør med jævne mellemrum så ikke mælken brænder på.
  • Samtidig laves den rustikke æbleflæsk.

Rustik æbleflæsk

  • Start med at stege bacon sprødt på en pande. 
  • Del løget og skær tynde, halve skiver. Steges klare på panden du før lavede bacon på (hæld langt størstedelen af fedtet fra først).
  • Skræl æblerne og skær i mindre tern. Kom dem på panden og steg et par minutter.
  • Kom bouillon på panden og lad det hele koge, så æblerne bliver møre.
  • Når panden er fri for al væde kommes lidt smør på panden og æbler og løg steges videre indtil æblerne får brune kanter.
  • Anret nu din nordiske risengrød i dybe tallerkener med æbleflæsk på toppen og et drys af finthakket purløg.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Mørkt rugbrød med surdej
Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat
Græsk salat
Previous Post: « Finskbrød with a twist
Next Post: Spinattærte med hytteost og hasselnødder »

Reader Interactions

Comments

  1. Bodil

    11. december 2017 at 10:00

    Det lyder lækkert. Har du et bud på en version uden bacon (kød)?

    Svar
    • Anja Suldrup

      13. december 2017 at 8:15

      Hej Bodil,

      Tror også den er skøn blot med løg og æbler – måske du kan smage den til med lidt ekstra friske urter i stedet.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK