Rødbedebøffer med feta og persille er virkelig lækkert! Det er favoritten blandt vegetar bøffer herhjemme. Både fordi de er nemme at lave og smager helt fantastisk.
Brug dem i en burger.
Med kartofler og bløde løg til.
Eller til en salat.
Og dagen efter ovenpå et stykke rugbrød med lidt grønt under.
Mulighederne er mange! Du kan lave rødbedebøffer i hakkebøf-størrelse, i frikadelle-størrelse eller som små boller til pitas og wraps.
Vegetar bøffer med rødbede
Riv rødbeder, vend med feta, havregryn, æg og lidt urter.
Jep, det var sådan set det. Så nemt er det. Det tager ikke lang tid at bikse de her vegetar bøffer sammen. Endnu et argument for, at du skal føje dem her til ugens madplan, foruden at de bare smager virkelig godt!
På trods af at rødbede udgør størstedelen af volumen i opskriften, så smager bøfferne overraskende lidt af rødbede. Men netop dét vil være en game changer for dem, som nogen gange har det lidt svært med rødbedens metalliske smag.
Derfor – selvom familien tidligere har vist modstand mod den violette rod – så giv den her opskrift med rødbede en chance.
Serveringsforslag: Hjemmebagte burgerboller smurt med sød sennep og lagt sammen af salat, æble, rødbedebøf, agurk og syltede rødløg.
Det oplagte er selvfølgelig at bruge rødbedebøfferne i en burger – men som sagt, så fungerer de godt i virkelig mange sammenhænge! Så det er absolut ikke en begrænsning, men en varm anbefaling.
Opskrift på rødbedebøffer med feta
Rødbedebøffer med feta
Ingredienser
- 2 mellemstore rødbeder (ca. 360 gram)
- 1 dl hakket persille, inklusiv stilk
- 200 g feta
- 80 g havregryn
- 1 æg
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie til stegning
SÅDAN GØR DU
- Skræl rødbederne og riv dem groft. Pres en smule af vandet ud af rødbederne.
- Bland de groftrevne rødbeder med æg, hakket persille, knust feta, havregryn og æg. Lad farsen trække i mindst 15 minutter.
- Form 6-8 rødbedebøffer og steg dem på i olivenolie indtil de er gyldne på begge sider.
marianne
virkelig både nemme og gode
Vi får dem jævnligt – i variation, enten som bøf eller burger, og vi elsker det!
Hilsen Svineprodcentens hustru
Lis
Skal rødbederne koges?
Anja Suldrup
Nej de skal rives rå 🙂