• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rødbedesalat med feta, æble og timian

Her får du en opskrift på en vidunderlig rødbedesalat med feta, æble, valnødder og frisk timian som gør sig godt i den lange vintersæson.

Rødbedesalat med feta og timian - opskrift på salat med rødbede og æble

Salat med rødbede og æble – en sublim vintersalat!

Kombinationen af rødbede, den salte feta, friske æble og letbitre valnødder giver en virkelig skøn og komplet smagsoplevelse. Timian sætter lige den sidste kant på salaten – og som også ser brandgodt ud med den grønne kontrast til de mørke rødbede og hvide feta!

Rødbederne er først kogt hele og herefter skåret i grove stykker. For at give rødbederne lidt ekstra kant, er de karamelliseret let på en pande i en blanding af honning og æblecidereddike. Når eddiken koger ind balancerer den tilbageværende syre rødbederne helt eminent!

Relateret: rødbedebøffer med feta

Salat med rødbede, æble, valnødder og feta - opskrift

Relateret: bagte rødbeder og blommer

Opskrift på rødbedesalat med feta her:

Prøv den med groft brød til som en frokostret, eller som tilbehør til aftensmaden.

Rødbedesalat med feta og timian - opskrift på salat med rødbede og æble
Udskriv Pin

Rødbedesalat med æble, feta og timian

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 mellemstore rødbeder
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk honning
  • 1 æble
  • feta (bestem selv mængden)
  • 1 håndfuld valnødder
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • Skrub rødbederne fri for jord og kom dem i en gryde med dækkende vand. Kog rødbederne møre.
  • Fjern skrællen fra de kogte rødbeder mens de stadig er varme. Skær rødbederne i grove stykker.
  • Kom honning og æblecidereddike på en varm pande sammen med rødbedestykkerne og lad dem karamellisere til eddiken er kogt ind. Rør jævnligt så honningen ikke brænder på.
  • Kom de færdigstegte rødbeder over i et serveringsfad. Enten lader du dem køle helt ellers serveres de lune.
  • Skær æblet i tynde skiver, knus fetaen og fordel ovenpå rødbederne.
  • Drys valnødder og frisk timian henover. Server med det samme.
Rødbedesalat med feta og æble - karameliserede rødbeder opskrift

Se også:

Grillede rejer med limedressing og melonsalat
Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Forårssalat med røget laks og asparges
Previous Post: « Burgerboller – store og bløde
Next Post: Rå havregrød med æble og kærnemælk »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK