Frisk rødkålssalat med frugt og flødedressing

Jeg har et helt rødkålshoved liggende fra jul af. I år kastede jeg mig nemlig ud i at lave rødkål til juleaften fra bunden af, men overvurderede fuldstændig hvor meget rødkål, der skulle købes ind. Heldigvis holder kålhoveder sig virkelig længe, når bare det opbevares koldt.

Det kan vist diskuteres, hvorvidt den hjemmelavede rødkål var en succes. Det smagte fint, men den sad altså ikke helt i skabet… Det skal vist øves et par gange inden julen rammer igen næste år.

Men nu er det januar, og så fortrækker jeg altså rødkålen i en mere frisk og sprød udgave. Rå og fintsnittet i en salat.

 

Sprød rødkålssalat med masser af frugt og nødder

Rå rødkål i sig selv er i virkeligheden ikke super spændende at gnave sig igennem.

Derfor er det bare med at fylde en masse andre smage i en rødkålssalat. Gerne noget sødt og syrligt til at komplimentere den lidt bitre rødkål. Æbler er en uundgåelig klassiker, og brombær spiller også bare maks. Valnødder giver fedme.

Match made in heaven!

 

En anden kålsalat, som jeg lige bliver nødt til at nævne, er min spidskålssalat med æble og peberrodsdressing. Den er også en vinder!

Nem opskrift på rødkålssalat med æble og valnødder

Til min rødkålssalat med æble og brombær lavede jeg en helt klassisk flødedressing med citronsaft, salt, sukker og peber. Den samler hele molevitten helt perfekt!

Alle salater vinder bare ved, at der lige drysses lidt grønt på toppen inden servering. Selvom kalenderen siger januar, så er det stadig muligt at finde lidt grønt nede i gårdhaven. Både persille i plantekassen, men også det fineste fuglegræs. Ukrudt vil nogen kalde det. Jeg kalder det for salat. Det smager så dejlig grønt og kan praktisk talt findes nærmest hele året rundt. Og det bedste af det hele: det kommer helt af sig selv.

 

Opskrift på rødkålssalat med æbler og brombær:

Har du brombær liggende i fryseren fra det forgangne år så brug dem endelig! De skal bare tø ved stuetemperatur i en skål, så er de ganske fine. Det var hvad jeg gjorde, da jeg har masser af brombær liggende fra mine sanketure og fra mine forældres have.

 

Rødkålssalat med æble og brombær

En nem rødkålssalat med masser af æbler, brombær og valnødder. Serveres sammen med en klassisk flødedressing. Opskriften rækker til 4-6 personer alt efter mængden af øvrigt tilbehør. 
Forb. tid 20 minutter
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 1/4 rødkålshoved (ca. 400g)
  • 2 æbler
  • 150 g brombær
  • 50 g valnødder
  • persille, brønnkarse eller fuglegræs (kan udelades, men ser fint ud ovenpå)

Mormordressing

  • 2 dl fløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Fjern de yderste kedelige blade på rødkålen og snit den så fint som muligt. 
  • Vask æblerne og skær dem i tynde både. 
  • Bland fintsnittet kål, æble, brombær og valnødder sammen. Drys med lidt grønt ovenpå for øjets skyld. 
  • Rør fløden sammen med citronsaft til den tykner. Smag til med sukker, salt og peber. 
  • Server rødkålssalaten i et fint fad med dressingen ved siden af. 

Noter

TIP! Hvis dressingen ikke vil tykne kan du piske den let med en gaffel eller et lille piskeris. Bliver den derimod for tyk, kan du justere med lidt mælk. 

Opskrift på rødkålssalat med æble, brombær, valnødder og mormordressing

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.