• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Sprød rødkålssalat med æble og brombær

En god rødkålssalat med æble går man aldrig i byen med. Her har den fået selskab af brombær og lidt grønt ukrudt.

Frisk rødkålssalat med æble, brombær og flødedressing

Jeg har et helt rødkålshoved liggende fra jul af. I år kastede jeg mig nemlig ud i at lave rødkål til juleaften fra bunden af, men overvurderede fuldstændig hvor meget rødkål, der skulle købes ind. Heldigvis holder kålhoveder sig virkelig længe, når bare det opbevares koldt.

Det kan vist diskuteres, hvorvidt den hjemmelavede rødkål var en succes. Det smagte fint, men den sad altså ikke helt i skabet… Det skal vist øves et par gange inden julen rammer igen næste år.

Men nu er det januar, og så fortrækker jeg altså rødkålen i en mere frisk og sprød udgave. Rå og fintsnittet i en salat.

 

Sprød rødkålssalat med æble, brombær og nødder

Rå rødkål i sig selv er i virkeligheden ikke super spændende at gnave sig igennem.

Derfor er det bare med at fylde en masse andre smage i en rødkålssalat. Gerne noget sødt og syrligt til at komplimentere den lidt bitre rødkål. Æbler er en uundgåelig klassiker, og brombær spiller også bare maks. Valnødder giver fedme.

Match made in heaven!

 

En anden kålsalat, som jeg lige bliver nødt til at nævne, er min spidskålssalat med æble og peberrodsdressing. Den er også en vinder!

Nem opskrift på rødkålssalat med æble og valnødder

Til min rødkålssalat med æble og brombær lavede jeg en helt klassisk flødedressing med citronsaft, salt, sukker og peber. Den samler hele molevitten helt perfekt!

Alle salater vinder bare ved, at der lige drysses lidt grønt på toppen inden servering. Selvom kalenderen siger januar, så er det stadig muligt at finde lidt grønt nede i gårdhaven. Både persille i plantekassen, men også det fineste fuglegræs. Ukrudt vil nogen kalde det. Jeg kalder det for salat. Det smager så dejlig grønt og kan praktisk talt findes nærmest hele året rundt. Og det bedste af det hele: det kommer helt af sig selv.

 

Opskrift på rødkålssalat med æble og brombær:

Har du brombær liggende i fryseren fra det forgangne år så brug dem endelig! De skal bare tø ved stuetemperatur i en skål, så er de ganske fine. Det var hvad jeg gjorde, da jeg har masser af brombær liggende fra mine sanketure og fra mine forældres have.

 

Frisk rødkålssalat med frugt og flødedressing
Udskriv Pin

Rødkålssalat med æble og brombær

En nem rødkålssalat med masser af æbler, brombær og valnødder. Serveres sammen med en klassisk flødedressing. Opskriften rækker til 4-6 personer alt efter mængden af øvrigt tilbehør. 
Forb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1/4 rødkålshoved (ca. 400g)
  • 2 æbler
  • 150 g brombær
  • 50 g valnødder
  • persille, brønnkarse eller fuglegræs (kan udelades, men ser fint ud ovenpå)

Mormordressing

  • 2 dl fløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Fjern de yderste kedelige blade på rødkålen og snit den så fint som muligt. 
  • Vask æblerne og skær dem i tynde både. 
  • Bland fintsnittet kål, æble, brombær og valnødder sammen. Drys med lidt grønt ovenpå for øjets skyld. 
  • Rør fløden sammen med citronsaft til den tykner. Smag til med sukker, salt og peber. 
  • Server rødkålssalaten i et fint fad med dressingen ved siden af. 

Noter

TIP! Hvis dressingen ikke vil tykne kan du piske den let med en gaffel eller et lille piskeris. Bliver den derimod for tyk, kan du justere med lidt mælk. 

Opskrift på rødkålssalat med æble, brombær, valnødder og mormordressing

 

Se også:

Smoothie med skovbær og rødbede
Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
Brødbudding med æbler og dulce de leche
Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Previous Post: « Rå powergrød med spiret quinoa
Next Post: Jordskokke-rødbedesuppe »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK