• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med chokolade - perfekt eftermiddagssnack!

Kender vi ikke alle til de meeeeget lange dage? De dage, hvor man godt kunne bruge en god snack sidst på eftermiddagen for at klare sig igennem den sidste times forelæsning eller job?

Jeg gør!

Udover at det er en lang dag på studiet, så er det ydermere også mandag idag! Jeg havde planlagt at stå tidligt op for at komme godt fra start af med en times yoga. Men da vækkeuret ringede, var dynen så tung, at jeg i stedet tilbragte en time mere i sengen.

Gode intentioner er der nok af!

Heldigvis, har jeg en stor portion af disse vidunderlige rugbrødsboller med chokolade liggende i fryseren til at redde min dag! Så jeg nuppede to med på vej ud af døren.

Rugbrødsboller med chokolade - perfekt eftermiddagssnack!
Udskriv Pin

Rugbrødsboller med mørk chokolade

Opskriften giver en ordentlig portion, således at du kan fryse dem ned og have gode snacks klar til de næste mange eftermiddage.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 27 stk

Ingredienser

  • 125 g surdej + 5-10g gær
  • 7 dl vand
  • 1 spsk sirup eller honning
  • 100 g hørfrø
  • 100 g valser rug
  • 100 g knækket rug
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g halve hasselnødder
  • 400 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk brændt maltmel
  • 8 g salt
  • 200 g grofthakket mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  • Rør surdej, gær og sirup ud i vandet.
  • Bland alle de tørre ingredienser og rør dem sammen med den våde blanding. 
  • Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet indtil dejen er hævet fint op (typisk 2-3 timer eller mere).
  • Sæt en bageplade i ovnene og tænd ovnen på 225 grader C.
  • På bagepapir sættes nu dejklatter med 2 spiseskeer. Sæt 9 klatter på hver, så du får 3 ark bagepapir med klatter. 
  • Pensl rugbrødsbollerne med rigelig vand inden bagpapiret hives over på den varme bageplade og bages i 20 minutter. 
  • Lad dine rugbrødsboller med chokolade køle på rist. 
  • Spis et par stykker lune, gem nogen til dagen efter og frys resten ned til senere. 

Se også:

Guide: sådan laver du din egen surdej
Konfektkage
Hjemmelavet Chai Latte - lav din egen Chai teblanding
Luftige koldhævede speltboller (uden surdej)
Previous Post: « Klassisk tunsalat med rødløg og dild
Next Post: Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK