• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Rygeostcreme med rødløg og purløg

Rygeostcreme/dip/spread med rødløg og purløg

Jeg er helt pjattet med denne rygeostcreme! Den smager helt vidunderligt som spread på et stykke ristet rugbrød eller som dip til grøntsagsstave. Og så er den er uhyre nem og ligetil!  Max 5 minutter går der fra du tager ingredienserne ud af køleskabet, til du har den skønneste rygeostcreme. klar Det er selvfølgelig fynsk rygeost, som danner basis, men hvor rødløg og purløg bidrager med en skøn, mild løgsmag. Men valg af urter kan selvfølgelig varieres efter smag og sæson.

Se også: ricottadip med vilde urter

Vil du lave luksusudgaven, så smager den bedst når du rører rygeosten med creme fraiche 18%, men til hverdag kan du sagten bruge et mere magert produkt som ymer eller ylette. Vælger du at bruge f.eks. A38 eller lignende, som er lidt mere tyndtflydende, så skal du nok skrue lidt ned for mængden så din dip ikke bliver for sjappet. Den skal helst have en cremet, smørbar, men ikke flydende, konsistens.



Jeg holder rigtig meget af at lave denne rygeostcreme til frokost, men den er også vidunderlig som kold sauce til et stykke laks eller ørred. Ej at forglemme hvor skøn den er sammen med gulerodsstave som snack, når man kommer hjem om eftermiddagen og der stadig er nogle timer til at aftensmaden står på bordet.

Rygeostcreme/dip/spread med rødløg og purløg
Udskriv Pin

Rygeostcreme med urter

Brug denne vidunderlige rygeostcreme som spread ovenpå ristet rugbrød, som dip til grøntsagsstængerne eller som kold sauce til laks.

Ingredienser

  • 100 g fynsk rygeost
  • 100 g ymer eller creme fraiche
  • ½ lille rødløg
  • ½ potte purløg
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ tsk sukker
  • peber

SÅDAN GØR DU

  • Bland rygeost og ymer indtil cremen er ensartet - du behøves ikke at bruge fulde 100g hvis du er tilfreds med konsistensen med mindre. 
  • Vend fintsnittet rødløg og purløg i. 
  • Smag til med æblecidereddike (eller citron), sukker og peber. 

Noter

Som udgangspunkt er rygeosten i sig selv ret salt, så umiddelbart behøves der ikke yderligere salt, men smag dig frem. 

GemGem

Se også:

Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Klassisk tunsalat med rødløg og dild
Råsyltet blomkålssalat med æble og hasselnødder
Previous Post: « Tørrede æbleringe i ovn – det nemmeste nogensinde!
Next Post: Æbleskiver med æbler og kærnemælk »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK