• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Skovbær-rødbede nicecream

Skovbær-rødbede nicecream sødet med æble og honning

Nicecream er en skøn, lille frosen dessert, som endda kan nydes med god samvittighed. Det er en sorbet-lignende sag lavet ved at blende frosne frugter sammen – nemt ikke? Der behøves kun at gå 5 minutter fra du tænker tanken under fredagsfilmen, til at du har den færdige nicecream i hånden! Heldigt at den hører til i den sunde ende, for ellers kunne det da nemt blive en farlig vane!

Mit problem var dog, at det ofte er frosne bananer som bruges som base i nicecream – og det er der jo ikke meget nordisk over! Derfor måtte der tænkes alternativt. Jeg endte ud med at æbler måtte kunne gøre tricket; de bidrager med den naturlige sødme, men mangler til gengæld den creme mundfornemmelse som bananerne giver. Derfor måtte ymer også i spil.

Men jeg endte ud med den lækreste skovbær-rødbede nicecream, som smager af en skøn blanding af sensommer og efterår ♡. Det er helt klart  bærene der dominerer smagen, mens rødbeden kommer snigende lidt efter. Either you hate it or love it. Rødbede har bare en fantastisk evne til at skille vandene! Jeg kan godt lide rødbedesmagen og synes at den gør sig fantastisk i søde sammenhænge! Så jeg hører helt sikkert til love it-gruppen. Og farven!!

Jeg tror faktisk at min skovbær-rødbede nicecream vil gøre sig umanerligt godt sammen med en rigtig tung chokolade brownie – måske noget jeg bør overveje at servere til nytår?

Skovbær-rødbede nicecream med æble og honning
Udskriv Pin

Skovbær-rødbede nicecream

En skøn og forfriskende nicecream der smager skønt af bær men med en undertone af rødbede.
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 100 g frosne hindbær
  • 100 g frosne æbletern
  • 50 g frosne rødbedetern
  • 50 g frosne brombær
  • 100 g ymer eller tilsvarende
  • 1 tsk honning (kan udelades)

SÅDAN GØR DU

  • Bland alle ingredienserne i en blender og blend indtil cremet. Alternativt kan en stavblender bruges, men det vil give lidt klumper. 
  • Fordel nicecream i 2 små skåle.
  • Server med det samme! Nedfrysning kan ikke anbefales, da den vil krystallisere. 

Se også:

Rugbrødsboller med chokolade
Koldskål med ymer og ristede havregryn - sommerens favoritdessert
Rødbedesalat med feta, æble og timian
Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Previous Post: « Æbleskiver med æbler og kærnemælk
Next Post: au naturel mysli med tørret frugt, nødder og kerner »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK