Unbeetable smoothie! Smoothie med rødbede, bær, hibiscus og ingefær. Et power house af anthocyaniner.
Til de dage hvor du har brugt for et ekstra skud fibre, vitaminer og antioxidanter. Eller bare gerne vil nyde en frisk smoothie med masser af god smag.
Rødbedesmoothie med bær
Rødbede og bær er et fuldstændig forrygende makkerpar.
Derfor er det også en ret velkendt kombination her på bloggen. Både i en super lækker og tyk smoothiebowl.
Denne smoothie er dog lang mere flydende og kan drikkes som en supersund og fiberrig juice til morgenmaden. Eller bruges som en kold suppe serveret med skyr som set i denne opskrift.
Boost din smoothie med ingefær, hibiscus og hampefrø
Som om det ikke var sundt nok med rødbede og bær, så har jeg også piftet smoothien op med frisk ingefær og kold hibiscus te.
Ingefæren giver den karakteristiske skarpe smag, mens hibiscus teen ikke bidrager særligt til smagen, men derimod til sundhedsværdien.
For tiden har jeg gerne en flaske med kold hibiscuste stående i køleskabet. Altid klar til en smoothie. Eller til at slukke tørsten med. Den har den smukkeste røde farve og smager friskt og syrligt.
Den laves super nemt ved blot at lade tørrede hibiskusblomster udbløde i nykogt vand. Du kan finde tørrede hibiscusblomster i helsebutikker. Alternativt smider jeg bare de tørre hibiskucblomster direkte i smoothien, hvis ikke jeg har fået lavet teen.
I opskriften har jeg også brugt lidt hampefrø, som giver smoothien et lille skud af planteproteiner og sunde fedtsyrer.
Opskrift på smoothie med rødbede og ingefær
Opskriften rækker til 4 personer som nyder den som alternativ til juice ved morgenbordet. Ved større serveringsportioner – eksempelvis on the go eller serveret med skyr og toppings – rækker den til 2 personer.
Smoothie med rødbede, bær og ingefær
Ingredienser
- 100 g rødbede
- 100 g frosne brombær
- 100 g frosne hindbær
- 2 appelsiner
- 1 spsk hampefrø (kan udelades)
- 4 dl kold hibiskus-te
- 12 g frisk ingefær
SÅDAN GØR DU
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil ensartet.
- Server med det samme – iskold og pivfrisk. Eller tag den med på farten.
Skriv et svar