Søde, hyggelige juleboller med julekrydderier og kanelsukker.
Julen er over os!
Det dejlige ved julen (foruden hyggen, lysene, juleklip og … ) er, at julen altid giver én en undskyldning for at gå i køkkenet og bage. Det er jo jul! Så hjemmebag skal der til!
Det har jeg benyttet mig af.
Søde boller med krydderier
Jeg har været i køkkenet idag, hvor der er første advent, og bagt søde juleboller. Juleboller er et fantastisk middel til at samle familien til hygge og samvær om bordet en adventssøndag. Server dem lune sammen med smør og til en kop varm te, kaffe eller andet man kan lune fingrene på.
Grundopskriften er min kære mormors opskrift på fødselsdagsboller. Jeg har blot blandet lidt krydderier i dejen og på toppen. Kanel og kardemomme. Andre krydderier kan også bruges, selv overvejede jeg også at komme lidt stødt ingefær i. Men det bliver næste gang.
Find flere juleopskrifter her.
Julen er både den mest hyggelige og den mest travle tid på året. Alle weekenderne er fyldt op med hyggelige aktiviteter og et par fødselsdage, der selvfølgelig også skal fejres. Nogle af de aktiviteter, som jeg finder særligt hyggelige er fælles juledekorationsværksted hos mine forældre og julemarked i Tyskland med svigerforældrene.
Men det er også en tid, hvor det kan være nødvendigt at sige nej tak til nogle ting for ikke at hyggen skal forsvinde i stress og jag.
Der skal netop være tid til, at man en adventssøndag kan bage og spise lune juleboller med tandsmør. Det er en meget vigtig prioritet!
Opskrift på juleboller med kanel og kardemomme
Søde juleboller med kanel og kardemomme
Ingredienser
- 50 g gær
- 2,5 dl letmælk eller sødmælk
- 75 g sukker
- 50 g smør
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 500-550 g hvedemel
Drys
- sammenpisket æg til pensling
- hasselnøddeflager
- kanelsukker
SÅDAN GØR DU
- Kom mælk, sukker og smør i en lille gryde. Varmes op ved svag varme til sukker er opløst og smør smeltet.
- Lad den søde mælk køle til den er lillefingervarm. Rør nu æg, kanel og kardemomme i mælken.
- Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med mælkeblandingen.
- Tilsæt halvdelen af melet. Kom salt i. Tilsæt resten af melet, men gem lidt til at ælte med.
- Ælt dejen igennem og lad den herefter hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time.
- Slå dejen ned og del den i 14 stykker, der formes til boller.
- Efterhæves i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager og kanelsukker.
- Bages i 15-18 minutter indtil de er flot gyldne.
Skriv et svar