• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Sommerens blomkålssalat med friske ærter og pære

Sommer blomkålssalat med friske ærter og pære

Efter en skøn uges ferie i Normandiet med kæresten, mine forældre (som gavmildt inviterede) og lillebror, er det rart at være tilbage i eget køkken! Jeg trodsede det ikke-eksisterende danske sommervejr og sammensatte denne skønne sommerlige blomkålssalat med pære og friske grønne ærter fra bælge.

Normandiet var en ferie helt for sig, præget af historie, der gav stof til eftertanke. Men cider blev der drukket! Jeg skriver i øjeblikket på et blogindlæg om ferien, som bliver lagt ud ultimo næste uge. Masser af ord og billeder!

Vi landede hjemme i lejligheden tidlig søndag eftermiddag, som bød på en vældig omgang styrtregn! Køleskabet var helt tomt efter ferien, så selvom jeg havde mest lyst til at putte mig under et tæppe med et krus varmt, så måtte vi afsted på indkøbstur. Fulde indkøbsposer blev slæbt gennem regnen, men det skulle dog ikke forhindre mig i at bringe sommeren ind i køkkenet; indkøb inkluderede et sprødt lille blomkålshoved, friske ærter og søde pærer.

Jeg elsker blomkål! Den er sprød og har en mild smag af nødder, som jeg sætter stor pris på. Og så fungerer den altid super godt i salater med få elementer, hvor de øvrige ingredienser kommer til deres fulde ret sammen med den underspilledes smag af blomkål. Den er god til at sætte baggrunden.

Sommer blomkålssalat med friske ærter og pære
Udskriv Pin

Sommerens blomkålssalat med friske grønne ærter

Det emmer af sommer! Nye danske ærter og fint hvidt hvidkål i kombination med pære. 
Antal 4 personer

Ingredienser

Sommerens blomkålssalat

  • 1 lille blomkålshoved
  • 1-2 pærer
  • 25 ærtebælge
  • ristede græskarkerner
  • persille

Senneps-vinaigrette

  • 1 del koldpresset rapsolie
  • 1 del citronsaft
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Skyl og del blomkålen i store buketter. Snit hver buket i tynde skiver.
  • Pil ærterne fra bælgene.
  • Skær pærer i tynde både. 
  • Blandes sammen og drysses med persille og ristede græskarkerner

Senneps-vinaigrette

  • Bland lige dele koldpresset rapsolie og citronsaft. 
  • Smag til med sød sennep, honning, salt og peber. 

Se også:

Rabarbergrød
Rabarberkage
Jordskokkesalat med æble og valnødder
Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Previous Post: « Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær
Next Post: Blåbærsmoothie »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK