Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær

Denne tirsdag morgen startede ud med en lille løbetur rundt i kvarteret – noget der sker meget sjældent! Jeg er absolut ikke den store løber og vil i de fleste tilfælde hellere holde mig i gang på anden vis. Men idag havde jeg lyst.

Og så er det jo bare med at komme afsted og få udnyttet motivationen, mens den er der!

Der var engang jeg løb forholdvis ofte, dengang jeg stadig boede hjemme. Jeg tror at omgivelserne har rigtig meget at sige for min motivation for løb; dengang kunne jeg løbe i den nærliggende skov, hvor jeg nu løber rundt i et villakvarter i Brønshøj.

Det er nu sjovere at løbe ude i skoven … Måske glæden ved løb vender tilbage engang, når vi flytter ud af byen? Der er noget helt særligt ved at komme i skoven tidligt fra morgenstunden; der er en særlig glød og skovens dyr pusler stadig rundt, så man har en chance for at få et glimt af dem.

Men indtil da foretrækker jeg at træne hjemme på stuegulvet, hvor jeg veksler mellem pilates, yoga, 6D sliding og almen styrketræning ved brug af kropsvægt.

En omgang morgentræning kræver et efterfølgende godt morgenmåltid. Idag faldt valget på en sommersmoothie med ribs og solbær, der er plukkemodne i de danske haver i øjeblikket. Jeg måtte dog ty til den frosne variant købt i supermarkedet. Men når det gælder smoothies, så er frosne bær jo alligevel at foretrække.

Jeg bruger så godt som altid havregryn, hørfrø og et surmælksprodukt i mine smoothies. Det går smoothien til et mere komplet morgenmåltid, som holder mig bedre mæt.

Sommersmoothie med ribs og solbær
Ingredienser:
  • 50 g havregryn
  • 10 g hørfrø
  • 1 tsk honning
  • 150 g blandet ribs og solbær - frosne
  • 250 g tykmælk - eller andet surmælksprodukt
  • evt. lidt vand hvis maskineriet kæmper
Sådan gør du:
  1. Kom ingredienserne i en blender og blend indtil smoothien er blød og lækker.

  2. Serveres med det samme - kold og frisk.

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.