• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Små sommertærter med ribs og vaniljecreme

Små sommertærter med vaniljecreme og ribs på nøddebund

Sommer, sol og solmodne ribs.

Jeg fik leveret en ordentlig baljefuld røde ribs fra mine forældres have igår. Så idag skulle de selvfølgelig pilles fra stilken – det foregik i skrædderstilling på altanen og tog vist noget der ligner et par timer. En anelse trivielt, men samtidig også en mulighed for at slå hjernen helt fra og slappe af.

Små sommertærter med ribs

Og tiden var godt givet ud, for nu ligger der halvandet kilo ribs i fryseren, en lille skålfuld i køleskabet til bagt grød i morgen tidlig og seks små sommertærter, som skal spises her til aften (allerede prøvesmagt og godkendt).

Sommertærterne består af en nøddebund med hasselnødder, en klassisk vaniljecreme og syrlige ribs med et dekorativt drys af flormelis.

Enten kan du lave 6 styk af den nuttede størrelse, eller du kan lave en stor med en diameter på ca. 22 cm. Jeg har ærligt talt kun prøvet opskriften med de små tærteforme, men det er mit kvalificerede gær at mængderne burde passe med en springform på 22 cm -ish.

Små sommertærter med vaniljecreme og ribs på nøddebund | opskrift på sommerdessert

Små sommertærter med vaniljecreme og ribs på nøddebund
Udskriv Pin

Små sommertærter med ribs

Antal 6 stk

Ingredienser

Nøddebunde

  • 2 små æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder
  • smør til forme

Kagecreme

  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk

Topping

  • 125 g ribs
  • flormelis

SÅDAN GØR DU

Nøddebunde

  • Pisk æg og sukker hvidt. 
  • Hak nødderne fint og vend mel og nøddemel i æggesnapsen. 
  • Fordel dejen i 6 små tærteforme smurt med smør. 
  • Bag ved 180 grader i 10-15 minutter. 

Vaniljecreme

  • Pisk æg, sukker, vanilje og mel sammen i en lille gryde. Hæld mælken ved.
  • Kog cremen op ved middelvarme og kog den igennem i 5 minutter mens der piskes. 
  • Hæld den færdige creme over i en skål og læg madfilm helt ned på overfladen så cremen ikke trækker skind. Lad den køle helt. 

Små tærter

  • Fordel vaniljecremen på nøddebundene - brug eventuelt en sprøjtepose.
  • Læg ribs ovenpå og drys med flormelis lige inden servering. 

Små sommertærter med vaniljecreme og ribs på nøddebund

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Rabarberkage
Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog
Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Æbleskiver med æbler og kærnemælk
Previous Post: « Bæredygtige, emballagefrie og økologiske sæbebarer
Next Post: Blomkålssalat med blåbær og friskbælgede ærter »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK