Spidskålssalat med æble og peberrod - en nem og hurtig opskrift

Jeg er helt vild med mit nye loppefund! Det er selvfølgelig skålen jeg her snakker om. Den har den helt perfekte højde og bredde til en salat, til at slå en dej op i eller til brug som frugtfad. Den kostede mig små tyve kroner på et loppemarked i Køge i august måned. Den har lidt brugsspor, men det bidrager jo blot til dens historie og charme!

I denne omgang blev skålen brugt til at vende en skøn spidskålssalat sammen.

Kålsalat med peberrod?

Den her opskrift må være dedikeret til min svigermor, da det er hende, der for nyligt introducerede mig for kombinationen af spidskål of peberrod. Først synes jeg, at det lød som en lidt spøjs sammensætning, men jeg siger jer, det smager rigtig godt. Altså, som i virkelig godt!

I den her udgave har jeg brugt ymer i dressingen for at gøre den mere hverdagsvenlig – jeg anbefaler Arla’s ymer, da den er dejlig tyk i konsistensen. Vil du servere salaten til mere festlige lejligheder, så kan du bruge creme fraiche 18% for en mere cremet udgave.

Hvis du vil have mere inspiration til salater, så klik her –> salatopskrifter

Opskrift på kålsalat med æble og valnødder

Find opskriften på spidskålssalat med æble og peberrod lige her:

Spidskålssalat med æble og peberrod
Forberedning
15 min
Samlet tid
15 min
 

Det lyder måske som en spøjs kombination - altså kål og peberrod (eller er det bare mig?) Men det fungerer altså virkelig godt!

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 1 spidskål
  • 2-3 røde æbler
  • 2-3 dl ymer
  • 1 spsk friskrevet peberrod (smag dig frem)
  • 1-2 tsk sukker
  • 0,5 tak salt
  • 1 håndfuld valnødder
Sådan gør du:
  1. Skær spidskål groft. 

  2. Skyl æbler og skær dem i tynde både. 

  3. Rør dressingen sammen og smag den til. 

  4. Vend spidskål, æble og valnødder sammen med dressingen og smag til igen. 

Noter:

Opskriften fungerer bedst med friskrevet peberrod, men høvlet peberrod i de små platbøtter kan også bruges hvis frisk peberrod ikke kan opdrives. 

Ved festlige lejligheder kan creme fraiche 18% bruges for en mere cremet udgave. 

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.