• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Spidskålssalat med æble og peberrod

Nem opskrift på en cremet spidskålssalat med æble, valnødder og peberrod. Skøn og højaktuel igennem hele efteråret og langt ind i vinteren.

Spidskålssalat med æble og peberrod - en nem og hurtig opskrift

Jeg er helt vild med mit nye loppefund! Det er selvfølgelig skålen jeg her snakker om. Den har den helt perfekte højde og bredde til en salat, til at slå en dej op i eller til brug som frugtfad. Den kostede mig små tyve kroner på et loppemarked i Køge i august måned. Den har lidt brugsspor, men det bidrager jo blot til dens historie og charme!

I denne omgang blev skålen brugt til at vende en skøn spidskålssalat sammen.

Spidskålsalat med peberrod?

Den her opskrift må være dedikeret til min svigermor, da det er hende, der for nyligt introducerede mig for kombinationen af spidskål of peberrod. Først synes jeg, at det lød som en lidt spøjs sammensætning, men jeg siger jer, det smager rigtig godt. Altså, som i virkelig godt!

I den her udgave har jeg brugt ymer i dressingen for at gøre den mere hverdagsvenlig – jeg anbefaler Arla’s ymer, da den er dejlig tyk i konsistensen. Vil du servere salaten til mere festlige lejligheder, så kan du bruge creme fraiche 18% for en mere cremet udgave.

Hvis du vil have mere inspiration til salater, så klik her –> salatopskrifter

Opskrift på kålsalat med æble og valnødder

Find opskriften på spidskålssalat med æble og peberrod lige her:

Spidskålssalat med æble og peberrod - en nem og hurtig opskrift
Udskriv Pin

Spidskålssalat med æble og peberrod

Det lyder måske som en spøjs kombination - altså kål og peberrod (eller er det bare mig?) Men det fungerer altså virkelig godt!
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 2-3 røde æbler
  • 2-3 dl ymer
  • 1 spsk friskrevet peberrod (smag dig frem)
  • 1-2 tsk sukker
  • 0,5 tak salt
  • 1 håndfuld valnødder

SÅDAN GØR DU

  • Skær spidskål groft. 
  • Skyl æbler og skær dem i tynde både. 
  • Rør dressingen sammen og smag den til. 
  • Vend spidskål, æble og valnødder sammen med dressingen og smag til igen. 

Noter

Opskriften fungerer bedst med friskrevet peberrod, men høvlet peberrod i de små platbøtter kan også bruges hvis frisk peberrod ikke kan opdrives. 
Ved festlige lejligheder kan creme fraiche 18% bruges for en mere cremet udgave. 

Se også:

Sommerhvidkålssalat med sveskeblommer
Vintersalat med knoldselleri og pære
Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico
Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Previous Post: « Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog
Next Post: Æblekage med brombær og marcipan »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK