• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Spidskålssalat med grillede nektariner

Sprød, sommerlig spidskålssalat med grillede nektariner, feta, forårsløg og ristede græskarkerner – med mormordressing til. Få fingrene i opskriften her!

Salat med nektariner og kål - opskrift på grillede nektariner i sprød salat

På den her tid på sommeren begynder det at bugne med lækre råvarer! Sprøde, pivfriske og smækfyldt med smag og næring.

Spidskålen lige nu er eminent! Knapt så tætte og mere milde end senere på sæsonen. Fintsnittet og sammen med en klassisk mormordressingen er den en sikker vinder,

Relateret: spidskålssalat med æble og peberrod

Sprød salat med spidskål og grillet frugt

Har du prøvet at smide frugt på grillen?

Det var heller ikke noget jeg havde de store erfaringer med før for ganske nylig. Men siden da er det gået hen og blevet en ting – på trods af mandens umiddelbare skepsis overfor ideen.

Prøv grillede nektariner – de er intet mindre en uimodståelige! De kan bruges i salater som denne, eller som dessert med vaniljeis eller råcreme (det sker herhjemme næste gang grillen får selskab af nektariner!)

Men de gør sig også umanerlig godt i selskab med den eminente spidskål med mormordressing! Og så lige en ordentlig omgang forårsløg og feta til også!

Sommersalat med grillede nektariner, feta og sprød hvidkål - opskrift

Relateret: spidskålssalat med kirsebær

Opskrift på spidskålssalat med grillede nektariner:

TIP! I stedet for nektariner kan du grille ferskner eller abrikoser.

Salat med nektariner og kål - opskrift på grillede nektariner i sprød salat
Udskriv Pin

Spidskålssalat med grillede nektariner

Antal 4 personer

Ingredienser

Spidskålssalat med grillede nektariner

  • ½ spidskål
  • 8 nektariner*
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ dl græskarkerner
  • feta i mængder du finder passende

Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Varm grillen eller en grillpande op.
  • Snit spidskål helt fint.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande ved middel varme til de har taget lidt farve og begynder at poppe.
  • Rens forårsløgene og skær dem i fine skiver.
  • Skyl nektarinerne og del dem i 8-12 både. Grill dem ved høj varme til de får grillmærker.
  • Bland den snittede spidkål med de grillede nektariner, forårsløg og drys med ristede græskarkerner og knust feta.
  • Server spidskålssalaten med en klassisk mormordressing rørt sammen af fløde, citronsaft, sukker, salt og peber.

Noter

*du kan også bruge friske abrikoser eller ferskner.
Spidskålssalat med grillede nektariner og feta - opskrift på salat med nektariner

Se også:

Brød med soltørrede tomater - små foccacia
Sommerhvidkålssalat med sveskeblommer
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Rabarbergrød
Previous Post: « Hjemmelavede ispinde med jordbær
Next Post: Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK