• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Spinattærte med hytteost og hasselnødder

Spinattærte med hytteost og hasselnødderDet sker alt for sjældent, at vi får tærte herhjemme. Men det lykkedes igår, hvor det blev til en dejlig frisk spinattærte med hytteost og hasselnødder – smæk fyldt med proteiner fra både æg og hytteost. Virkelig en skøn og værdsat kontrast her i den (til tider) fede juletid!

Det er egentlig en skam, at vi ikke laver tærte noget oftere, for det er en skøn måde at komme af med køleskabsrester og der er altid mad tilbage, så der er til en nem madpakke dagen efter. Jeg nyder i hvert fald lidt variation i forhold til min sædvanlige rugbrødsmad! Især på en skøn decemberfredag som idag, hvor der er fuldt skema; først undervisning i food neuphobia, derefter julegaveshopping og i aften indløsning af min fødselsdagsgave fra kæresten – en tur ind i Det Kongelige Teater og se Nøddeknækkeren. Jeg glæder mig!



Tærtebunden er bagt på en blanding af hvede og rugmel – men du kan bruge lige præcis den type fuldkornsmel du vil – gerne den du allerede har stående i skabet. Hvis du vil have lidt gode tips og tricks til hvordan du får den perfekte, sprøde tærtebund, så tjek min tærtebundsguide ud! Og hvis du vil være lidt mere sæsonbevidst, kan spinat udskiftes med grønkål, som snittes fint og får en tur på panden før den kommes på tærtebunden.

Spinattærte med hytteost og hasselnødder
Udskriv Pin

Spinattærte med hytteost og hasselnødder

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej (se link herover)
  • 250 g frisk spinat
  • 250 g hytteost
  • 3 æg
  • 1 stor spsk skyr eller creme fraiche
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • hasselnøddeflager

SÅDAN GØR DU

  • Se mit link til den perfekte tærtebund i teksten over opskriftsboksen.
  • Skyl spinaten of slyng den værste mængde vand fra. Kom spinaten over på en varm pande og sauter indtil spinaten falder sammen. 
  • Pisk æggene sammen med en gaffel og rør skyr, hytteost, sukker, salt og peber i. 
  • Fordel dampet spinat på tærtebunden og hæld æggemassen henover. Drys med hasselnøddeflager. 
  • Bages ved 180 grader i ca. 40 minutter eller til æggemassen har sat sig.

GemGem

GemGem

Se også:

Kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat
Hokkaidosuppe med æblecrunch
Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Previous Post: « Nordisk risengrød med perlebyg og æbleflæsk
Next Post: Bygalanoisette med tranebærkompot »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK