• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Sprøde mandelkager med marcipan og tranebær

Sprøde små mandelkager med marcipan og tranebær er den perfekte lille kage til kaffen. En lille hyggelig tørkage.

Sprøde mandelkager med marcipan og tranebær - opskrift på bars
  • Cookie kage - opskrift
  • Mandelkage til kaffen - opskrift

De første tanker om denne opskrift startede som ‘kæmpe cookie’. Cookie-dough med mandler bagt i en stor form, som man kunne skære stykker af.

Tanken var cookie bars

Men der er flere ting der gør, at jeg ikke får den helt rigtige cookie-vibe. For det første, så mangler jeg chokoladen. For det andet er det også en lidt tør sag – og ikke den bløde, seje konsistens som cookie bør have.

Det viser bare at en tanke kan gå hen og blive noget helt andet i praksis – ikke at dette nødvendigvis er en negativ ting! Nogle gange kan man blive positivt overrasket selvom resultatet ikke helt blev som forventet.

Det var tilfældet her.

I stedet for cookie bars fik jeg de skønneste små tørkager med fin mandelsmag. Sprøde små mandelkager – helt perfekt til en kop kaffe.

Søger du til gengæld efter en god cookie opskrift – så tag lige et kig på min opskrift på chokoladecookies med speltmel.

Opskrift på sprøde mandelkager med tranebær

Opskrift på sprøde mandelkager med marcipan

Mandelsnitterne er skåret af én stor mandelkage. Jeg har skåret dem ud som aflange bars, men de kan også skæres i kvadrater. Bar-formen gør den dog ideel til at dyppe i kaffen eller blot have liggende på underkoppens kant.

Prøv dem også med en god vaniljeis til. Det bliver de absolut ikke spor ringere af!

Mandel barer med marcipan, havre og tranebær - opskrift på mandelkage
Udskriv Pin

Mandelkager med marcipan og tranebær

Sprøde mandelsnitter til kaffen.
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 1 æg
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smuttede mandler
  • 70 g tørrede tranebær
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • knsp fint salt

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Rør blødt smør med æg, revet marcipan, sukker og vaniljesukker.
  • Del de smuttede mandler i halve. Rør 2/3 af mandler og tranebær i smørblandingen.
  • Bland mel, bagepulver og natron. Rør det i smørblandingen.
  • Fordel dejen jævnt i en smurt bageramme (ca. 28×18) cm og drys med resten af mandlerne og tranebær. Tryk dem let ned i dejen. Alternativt kan du beklæde et ildfast fad med bagepapir.
  • Bages i 30 minutter til skorpen er gylden.
  • Lad mandelkagen køle helt inden den skæres ud til bars af 3 cm bredde. Kan opbevares i en kagedåse i op til 4 dage – den bliver dog mere tør med tiden.
Mandel barer med marcipan, havre og tranebær - opskrift på mandelkage

Se også:

Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Konfektkage
Koldskålskage med kammerjunkebund og jordbær
Previous Post: « Bombay Kartofler med lime-dressing
Next Post: Rødbede Burger »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK