• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Gulerodsboller med kærnemælk og honning – bløde, luftige og saftige!

Gulerodsboller med kærnemælk og honning | bløde, saftige og luftige

Store, bløde og saftige gulerodsboller.

Opskriften på de ultimativt bedste af slagsen får du lige her – og så er de endda til den sunde side!

De er helt perfekte til småfolkstænder eller til mænd, der brokker sig over hele tiden at få serveret groft brød og bare gerne vil have sine hvedeboller.

(Vi behøves jo ikke fortælle ham at disse luftige, svampede gulerodsboller faktisk også er grove – men det lover jeg, at han ikke opdager).

Hvid hvede fuldkornsmel?

Halvdelen af melet brugt i opskriften er hvid hvede fuldkornsmel, som består af hele, fintformalede hvedekerner med lyse skaldele. Kornet er malet så fint, at det ligner helt almindelig hvedemel, men indeholder både skaldele og kim – ja tak til både fibre og mineraler!

Selv bagekvaliteten er noget nær på højde med almindelig hvedemel, fordi at kornet er malet så fint. Eneste synlige forskel er, at farven er en anelse mere gullig – men det giver bare brødet end dejlig gylden farve.

Det er det perfekte mel til at snige lidt fuldkorn ind i brødet, uden at nogen lægger synderligt mærke til det.

 

Det var lige sådan nogle bamsebløde boller jeg trængte til!

Gulerodsboller med kærnemælk og honning | bløde, saftige og luftige

Bløde og saftige gulerodsboller med kærnemælk og honning

Dejen er en ret klistret sag – men det skal den være! Det er dét der gør, at du får så sygt lækre boller, som hverken er tørre eller kompakte, men derimod virkelig luftige og svampede.

Desuden gør det ingenting med klistret dej, for du kommer sket ikke til at skulle have fat i den med hænderne – æltningen klares med elpisker eller med røremaskine – hvis du er så heldig.

Efter hævningen, det siger jeg jer, det var den lækreste gærdej jeg længe har håndteret! Så blød, glat og smidig. Det gør en madnørd helt stolt og varm om hjertet!

 

Prøv dem en søndag morgen med god tid i selskab med lidt smør, ost og et iskoldt glas kærnemælk til. Eller server dem til en brunch sammen med mennesker, der betyder noget i dit liv ♡.

 

Find inspiration til flere brød og boller her.

 

Gulerodsboller med kærnemælk og honning | bløde, saftige og luftige
Udskriv Pin

Gulerodsboller med kærnemælk og honning

Min bedste opskrift på bløde, saftige og luftige gulerodsboller! De er helt perfekte en søndag morgen, brunchbordet eller i madpakken.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 1 time
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner
  • 300 g hvid hvede fuldkornsmel (AMO eller Finax)
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • sammenpisket æg til pensling

SÅDAN GØR DU

  • Opløs gæren i vandet og rør kærnemælk, honning og æg ud heri.
  • Giv gulerødderne på den grove side af rivejernet. 
  • Kom gulerødder og solsikkekerner i. 
  • Rør først hvid fuldkornshvedemel i og hernæst salt.
  • Rør nu hvedemel i - dejen skal være ret våd. 
  • Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i mindst 5 minutter. Har du en røremaskine - godt for dig!
  • Dæk skålen til og stil den lunt i 60 minutter. 
  • Sæt en bageplade i ovnen og sæt den til at varme op til 225 grader. 
  • Brug en sauceske og en almindelig ske til at sætte store flotte klatter dej på bagepapir. 
  • Pensl med æg og bag gulerodsbollerne i 15-20 minutter til de er flot gyldne. 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr
Bagt havregrød med æble og brombær
Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær
Burgerboller - store og bløde
Previous Post: « Ramsløgspesto
Next Post: Skvalderkål med salte honningristede valnødder | spis dit ukrudt »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK