• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Tærte med ærter, ricotta og dild

Her får du opskriften på den skønneste tærte med ærter, ricotta og dild – en utrolig lækker forårstærte / sommertærte, som med garanti vil blive din nye favorit!

(det er i hvert fald gået hen og blevet min favorit)

Opskrift på tærte med ricotta

Bare lige for at slå det fast: tærte er ALTID en god ide!

Tærte er en god ide til aftensmad, til frokostbordet, i madpakken, med på picnic, til brunch, og i fryseren. Med tærte i fryseren er aftensmaden klar både hurtigt og nemt på de travle dage – og endda uden at skulle gå på kompromis med den gode smag.

Så svaret på næste alle siturationer er – TÆRTE.

Sommertærte med ricotta, ærter og dild

Grøn og cremet ærtetærte

Jeg hader at skulle prale, men jeg har altså virkelig lavet en genistreg her! Tærte med ærter og ricotta er intet mindre end fantastisk! Og ikke mindst smuk.

En grov tærtebund med rug, som er fyldt med ærter, forårsløg og dild, der er svøbt i en cremet og fyldig masse af æg og ricotta.

Prøv den! Den bliver med garanti din nye favorit forårstærte, hvis du som jeg sætter pris på den fine smag af ærter og dild (som er en virkelig skøn kombi). Den smager af dansk sommer og picnickurv.

Forårstærte med dild og ærter - opskrift på tærte

Grov tærtebund med rug

Se min guide til den perfekte, sprøde tærtebund hvis du vil nørde lidt teknik – så er der garanti for sprød tærtebund, hver gang!

Ærtetærten er bagt i en grov tærtebund med rugmel. Den har god smag og er nem at arbejde med. Rugmel kan snildt erstattes med andre typer fuldkornsmel – kig i skabene og brug gerne hvad du allerede har derhjemme.

Scroll længere ned og find opskrift på ærte-ricotta-fyldet.

Opskrift på tærte med ricotta
Udskriv Pin

Tærtebund med rug

Sprød, grov tærtebund med rugmel
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 125 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 4-5 spsk koldt vand
  • 1 æg til pensling

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. 
  • Skær smørret i tern.
  • Kom mel og smør i en food processor og pulse indtil smørret er findelt i melet. 
  • Saml dejen med lidt vand. 
  • Rul tærtedejen ud og læg den over i en tærteform. Skær overskydende kanter af og prik bunden med en gaffel. 
  • Læg bagepapir ovenpå tærtebunden, og fordel tørrede bønner ovenpå. 
  • Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med de tørrede bønner fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter. 
  • Pensl bunden med et sammenpisket æg så snart den kommer ud af ovnen – det sikrer at bunden forbliver sprød når du bager tærten med fyld. 
Ærtetærte med ricotta og dild - opskrift på rugtærte

Opskrift på tærte med æter og ricotta her:

Så her der den så! Opskriften! Prøv den, og vend meget gerne tilbage med dommen. Jeg vil så gerne høre jeres mening!

Ærtetærte med ricotta og dild - opskrift på rugtærte
Udskriv Pin

Ærtetærte med ricotta og dild

Opskrift på den lækreste forårstærte/sommertærte med grønne ærter, forårsløg, dild og cremet ricottafyld. 
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Fyld til ærtetærte med ricotta

  • 1 portion tærtedej (se opskrift ovenfor)
  • 3 æg
  • 250 g ricotta
  • 250 g frosne ærter
  • 3-4 forårsløg
  • 1 potte dild
  • salt og peber

Pynt

  • dildtoppe
  • brøndkarse (kan udelades)
  • snittet forårsløg

SÅDAN GØR DU

  • Læg ærterne i koldt vand til de er tøet, og dræn dem gennem en sigte. Lad dem dryppe godt af. 
  • Snit forårsløg. Skær dild fra potten så langt nede på stilken som muligt. Hak dild-stilkene men gem toppene til at pynte den færdige tærte med. 
  • Pisk ricotta og æg sammen. Vend ærterne, forårsløg og dildstilke heri.
  • Fordel fyldet i en forbagt tærtebund. 
  • Bag ærtetærten ved 180 grader C i 30-40 minutter eller til fyldet har sat sig. 
  • Pynt tærten med dildtoppe, brøndkarse og snittet forårsløg.

Noter

Laks passer virkelig godt til tærten – både stegt, koldrøget og varmrøget. 
Ærtetærte med ricotta

Se også:

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
Skovbær-rødbede nicecream
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Previous Post: « Kartoffelsalat med rabarber og dild
Next Post: Vegetarisk burger – The Curry Nugget Burger »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK