• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Tørrede æbleringe i ovn – det nemmeste nogensinde!

Hjemmelavede tørrede æbleringe i ovn

Vi har sååå mange æbler liggende i køleskabet!  Vi kan næsten ikke kan nå i bund før vi får nogle nye med hjem fra forældre og svigerforældre. Og det er jo egentlig vidunderligt og skal slet ikke forstås som forkælet brok! For æbler kan man altid få brugt! Der er næsten uendelige muligheder for hvad æbler kan bruges til, og derfor er det da også klart min favoritfrugt.

Men for at få plads til en ny posefuld æble i køleskabet, så skulle nogle af den gamle jo gerne væk først. Der blev derfor produceret hele 4 bageplader af tørrede æbleringe og en enkelt plade med tørrede æbletern.

Det er første gang jeg selv har tørret æbleringe, hvilket ærgrer mig noget så dybt nu. Det er jo mega nemt!

tørre æbler i ovn

Æbleringene forsvinder helt klart hurtigt herhjemme som en lille sød snack. De tørrede æbletern skal derimod bruges i nogle maltstykker med valnødder torsdag morgen, når jeg skal fejre at den første eksamensperiode på kandidatuddannelsen er overstået. Wuhuu, jeg glæder mig!

Hjemmelavede tørrede æbleringe i ovn
Udskriv Pin

Tørrede æbleringe

Lav endelig rigeligt! Det er min erfaring af disse skønne tørrede æbleringe hurtigt får ben at gå på; enten som en sund snack, som sødme i granolas og bagværk eller som en skøn og personlig værtindgave. 

Ingredienser

  • Røde æbler - gerne Ingrid Marie æbler men alle slags kan bruges!

SÅDAN GØR DU

  • Forvarm ovnen till 100 grader varmluft
  • Skyl æblerne og tør dem i et viske stykke. 
  • Fjern kernehuset med en udstikker (eller lad det helt være).
  • Skær æbler i skiver af et par millimeters tykkelse eller i små tern af 4x4 mm.
  • Fordel æbleskiver/tern på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-1,5 time for æbleringe og 1,5-2 timer for æbletern. 
  • Opbevar de tørrede æbleskiver/tern i et lufttæt beholder - enten en kagedåse eller et sylteglas (især smukt i sylteglasset!)

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon
Mættende havregrød med stegte æbler
Pizza bianco med rygeost og farverige beder
Previous Post: « Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej
Next Post: Rygeostcreme med rødløg og purløg »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    29. september 2020 at 11:14

    Hej Anja.
    Hvor længe vil du vurdere, at de tørrede æbleskiver og -tern kan holde sig?

    Svar
    • Anja Suldrup

      29. september 2020 at 16:38

      Hej Mette
      Tørret frugt kan holde sig lææænge – så hvis du får tørret dem godt op, så kan de snildt holde sig et års tid 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK