• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Tomattærte med ricotta og krydderurter

Der er maks sommer på drengen her! Tomattærte med tomater (surprise!), ricotta og middelhavskrydderurter: hvidløg, timian, salvie og oregano.

Se også min guide til perfekt tærtebund, så du kan lykkes med sprøde tærtebunde hver gang!

Tærte med tomater, ricotta og krydderurter (timian, salvie, oregano) - opskrift

Ricottatærte med tomater

Ricotta er som skabt til at blive brugt i tærter!

Det giver den helt rigtig runde smag og giver en bedre (synes jeg) tekstur end hytteost – selvom jeg nu også vil anbefale en spinattærte med hytteost og nødder.

Men lige for tiden, så er det ricottaen der vinder! For ikke så længe siden brugte jeg også ricotta i en ærtetærte med dild – en rigtig skøn tærte om foråret eller den tidlige sommer.

I denne omgang har ricottaen fået selskab af en række lækre middelhavssmage; hvidløg, soltørrede tomater, salvie, oregano og timian.

De soltørrede tomater er hakket i småstykker og vendt i ricottamassen, hvor de liiige giver den ekstra smag af solmodne tomater. De kan sagtens udelades, men jeg vil dog slå et slag for ikke at gøre det.

Sammen med løg, hvidløg og krydderurterne har de soltørrede tomater været en kort tur på en pande med olivenolie – bare lige for at vække dem lidt til live, gøre løgene søde og tage den værste kant fra hvidløgene.

Tomattærte med ricotta og krydderurter - opskrift på tærte med tomater

Når først ricottafyldet er hældt i tærtebunden, så er der kun tilbage at proppe nogle halverede cherrytomater ned i. Gerne i flere farver – det ser så smukt ud!

Opskrift på tomattærte med ricotta her:

Find opskriften på tærtebunden her. Bag eksempelvis en fuldkornsvariant med spelt.

Serverer du tærten med salat til, bør den række til 4 personer som hovedmåltid.

Udskriv Pin

Tomattærte

Der er maks sommer på drengen her! Tomattærte med tomater (surprise!), ricotta og middelhavskrydderurter: hvidløg, timian, salvie og oregano.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 250 g ricotta
  • 2-3 æg
  • 200 g cherrytomater
  • 6 tørrede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • krydderurter (salvie, oregano, timian)
  • 2 sosk olivenolie
  • ½ tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Forbered tærtebunden som beskrevet i opskriften der er linket til herover*
  • Tænd ovenen på 180 grader almindelig ovn.
  • Hak løg, hvidløg, soltørrede tomater og kryderurter fint.
  • Kom olivenolien på en varm pande og steg ovenstående indtil løgene er blanke.
  • Pisk æg og ricotta sammen med en gaffel, of vend nu løg og urter i.
  • Hæld massen i tærteformen og fordel halve cherrytomer heri.
  • Drys med havsalt og bag tomattærten i 30-35 minutter. Den er færdig når ricottamassen har sat sig.

Noter

*I denne opskrift er brugt en Ø24 tærteform. Bruges en større tærteform, kan du supplere opskriften op med et ekstra æg. 
Madtærte med tomater - opskrift på tomattærte med fuldkornstærtebund og ricottafyld

Se også:

Ricotta dip med vilde urter
Hjemmelavet klassisk agurkesalat
Sommerhvidkålssalat med sveskeblommer
Kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat
Previous Post: « Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Next Post: Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK