• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Vegetar burger med jordskokke-svampe bøf

Annonce. Denne opskrift på vegetar burger med jordskokke-svampebøf indeholder reklame for Valsemøllen Green Life.

Vegetarisk burger med jordskokker og svampe - opskrift

En vegetar burger kan nogle gange godt mangle lidt tyngde i smagen – men det er absolut ikke et problem her!

Jordskokker, svampe og løg giver en skøn dybde i de vegetariske burgerbøffer, som passer eminent godt sammen med persillepesto, syltede rødløg og søde æbler.

Vegetar burger med svampe og jordskokker - opskrift

Vegetarisk bøf med kødfri fars fra Valsemøllen Green Life

Som sagt er bøffen lavet af jordskokker, svampe og løg, som har været en tur på panden for at få god farve og karamelisering – og dermed masser af smag!

Men det er nødvendigt med en form for bindemiddel for at få jordskokker og svampene til at hænge sammen til en vegetar bøf. Til det formål har jeg benyttet mig af kødfri fars fra Valsemøllen Green Life.

Den kødfri fars fungerer her som det perfekte bindemiddel sammen med æg og introducerer samtidig lidt protein til burgeren. Du kan sagtens lave velsmagende vegetariske burgerbøffer med den kødfri fars alene, men jeg synes at kombinationen med de stegte rodfrugter og svampe giver noget ekstra.

Jeg har her brugt den mildt krydrede variant, men kan også se en ide i at bruge varianten med soltørrede tomater og timian til denne opskrift.

Klik over til Valsemøllens hjemmeside og find meget inspiration til hvad du kan lave af spændende grøn mad med deres kødfri fars.

Opskrift på vegetar burger med jordskokker og svampe:

Opskriften giver 4 store burgerbøffer, så indkøb eller bag store burgerboller til. Ellers lav 6 i stedet for 4 bøffer.

Vegetar burger med svampe og jordskokker - opskrift
Udskriv Pin

Vegetar bruger med jordskokker og svampe

Opskrift på vegetar burger med jordskok-svampebøf med kødfri fars fra Valsemøllen Green Life.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Jordskokke-svampe bøffer

  • 350 g jordskokker
  • 200 g champignons
  • 1 løg
  • 1 tsk frisk timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g kødefri fars fra Valsemøllen, mildt krydret
  • 2 æg
  • 1 dl vand

Desuden

  • 4 store burgerboller
  • Feldsalat eller spinat
  • Æble skåret i tynde skiver
  • Syltede rødløg
  • Persillepesto (eller Valsemøllens grønne pesto med ramsløg og persille)

SÅDAN GØR DU

  • Skrub jordskokkerne fri for jord. Skær jordskokker, svampe og løg i små tern.
  • Steg grøntsagerne og timian i 1 spsk. olivenolie på en pande indtil de er let brankede – 10-15 minutter. Alternativt kan grøntsagerne vendes i olien og bages ved 180 grader varmluftsovn i 10-15 minutter.
  • Bland de stege grøntsager med kødfri fars fra Valsemøllen, æg og vand. Lad farsen trække i 5 minutter.
  • Form 4 store, flade bøffer.
  • Steg vegetar bøfferne i olivenolie til de er gyldne på begge sider.
  • Byg burgers med persilleposto, feldsalat, jordskokke-svampebøf, æbleskiver og syltede rødløg.
Burger med vegetar bøf af jordskokker og svampe - opskrift

Se også:

Honningbagt sommergrønt på naan
Tomattærte med ricotta og krydderurter
Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Previous Post: « Græskarkernesmør
Next Post: Smoothie med rødbede og hibiscus »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK